Як почистити срібло - поради / depositphotos.com

Багато чоловіків і жінок вибирають для себе прикраси зі срібла - цей метал більш бюджетний, ніж золото або платина, і може стати відмінним доповненням до будь-якого стилю одягу. Але іноді трапляється так, що кільця і сережки темніють - УНІАН готовий розповісти, як почистити срібло в домашніх умовах і повернути йому привабливий зовнішній вигляд.

Чому темніє срібло на шиї або пальцях - причини

Найчастіше, улюблені прикраси втрачають первинний вигляд через неправильне зберігання або догляд за ними. Другий фактор - сірка або сірководень, а при впливі цих речовин срібло покривається тонкою чорною плівкою. Уникнути подібного не можна - сірководень присутній скрізь, навіть в повітрі.

Відео дня

Іноді причиною потемніння срібла називають і неякісний метал - прикраси низької проби потемніють і без впливу агресивних факторів навколишнього середовища. До того ж, рясне потовиділення, регулярний контакт з миючими засобами або побутовою хімією також негативно відбиваються на стані виробів зі срібла.

Як відбілити срібло від чорноти - перевірені методи

Якщо ви хочете повернути привабливий зовнішній вигляд своїм улюбленим сережкам, кільцям або ланцюжкам, рекомендуємо вам скористатися бабусиними порадами. Ці засоби перевірені роками, а тому точно не розчарують вас.

Як почистити срібло содою і фольгою

Візьміть каструлю, налийте в неї води і поставте на вогонь. Коли закипить, киньте 2 ст.л соди і смужку алюмінієвої фольги. Потім відразу ж опустіть прикраси зі срібла, які потрібно почистити. Зачекайте 15-20 хвилин, дістаньте їх і обполосніть під проточною водою.

ВАЖЛИВО: ні в якому разі не можна чистити срібло сухою содою - агресивний порошок залишить подряпини на виробах, що зіпсує їх зовнішній вигляд.

Як почистити срібло перекисом і нашатирем

У чистому вигляді перекис для очищення срібла використовувати не можна - перекис може відбілити або залишити каламутний наліт на прикрасах, особливо якщо в сплаві є інші домішки. 

Для того, щоб процедура очищення була безпечною, зробіть розчин - змішайте в рівних пропорціях нашатир і перекис, налийте в ємність і опустіть туди кільця, сережки або ланцюжок на 20 хвилин.

Як почистити срібло аміаком

Даний спосіб активно використовували наші бабусі - за допомогою нашатирного спирту можна було почистити навіть столове срібло. Наслідуйте їхньому прикладу - налийте в ємність води і додайте 1 ч.л нашатирю. Помістіть в розчин срібні предмети і залиште на 30 хвилин.

Корисний лайфхак: нашатир підійде навіть для прикрас з камінням, особливо, якщо вони помутніли. До того ж, ви можете бути точно впевнені, що аміак не зіпсує ваші вироби.

Як почистити срібло оцтом

Оцет - хороша альтернатива нашатирному спирту, тому його можна сміливо використовувати для реанімації срібла. Вам потрібно налити в глибоку ємність 6% або 9% оцет і залишити в ньому прикраси на 2 години. Якщо ви хочете прискорити дію засобу, то можете злегка підігріти його. Після цього не забудьте промити срібло під проточною водою.

Як почистити срібло зубною пастою

Перевірений лайфхак - чистка срібла зубною пастою, причому, звичайною, без домішок. Візьміть м'яку зубну щітку, видавіть трохи пасти і потріть срібні вироби, намагаючись їх не подряпати.

Якщо зубної пасти немає, то можна використовувати зубний порошок, але це не самий щадний метод. Вам краще зробити з нього кашку і чистити тільки вироби, що не представляють цінності.

Вас також можуть зацікавити новини: