Чим мити пластикові вікна з вулиці / depositphotos.com

Кілька разів на рік необхідно ретельно мити вікна, позбавляючи їх від бруду і пилу. Усередині очистити скло простіше, але важливо не забувати і про зовнішню сторону, щоб "дверцята" в соціальне життя виглядали привабливо. УНІАН розповість, як помити вікна з вулиці на високому поверсі або в приватному будинку.

Раніше ми говорили про те, як легко і швидко помити вікна зсередини.

Як помити вікна зовні балкона, якщо живеш високо

Бажання до блиску вимити шибки віконних рам - похвальне прагнення, але техніку безпеки ніхто не відміняв. УНІАН зібрав головні рекомендації, які стануть в нагоді господарочкам в момент боротьби з пилом на вікнах:

Відео дня
  • дерев'яні вікна на балконі можна розібрати і помити в кімнаті, а потім вставити конструкцію назад;
  • купіть телескопічну швабру - вона набагато ефективніше і довше звичайної, до того ж, миє вікна зовні ретельніше;
  • магнітна щітка - пристосування з двома губками, одна кріпиться зовні вікна, а друга - зсередини, тому нею можна швидко і зручно вимити скло.

Ці три простих поради допоможуть вам безпечно відмити скло вікон із зовнішнього боку, зберігши здоров'я і досягнувши бажаного результату. В крайньому випадку можна завжди звернутися в клінінгову компанію - там фахівці точно знають, як допомогти вам позбавитися від таких забруднень.

Чим помити вікна, щоб блищали зовні - народні засоби

Якщо ви все-таки вирішили зробити прибирання самостійно і не знаєте, як прибрати бруд так, щоб він довго не повертався - ми пропонуємо кілька перевірених варіантів:

  • додати трохи засобу для миття посуду в чисту воду;
  • розчинити 2 ч. л оцту або нашатирю в воді;
  • змішати спирт і оцет в рівних пропорціях, а також 100 гр кукурудзяного крохмалю - кашкою натерти скла.

Також можна скористатися перевіреними магазинними засобами для очищення стекол - вони стабільно добре допомагають позбавлятися від забруднень.

Як мити вікна з зовнішньої сторони - докладна інструкція

Вибрати інструмент для миття скла і визначитися із засобом - це 50% успіху, але важливо також і дотримуватися послідовності дій:

  • ретельно вимити внутрішню сторону вікон перш, ніж мити зовнішню;
  • використовувати дві ємності - в одній буде миючий засіб, в іншій - чиста вода;
  • почистити стулки з зовнішньої і внутрішньої сторони;
  • зчищати бруд з далекого кута у напрямку до себе.

Пам'ятайте, що після кожного етапу зняття бруду з вікна потрібно протирати їх чистою губкою або ганчіркою, зчищаючи пил. В кінці протріть скло сухою ганчіркою, щоб не залишилося розводів або шматочків ворсу.

Вас також можуть зацікавити новини: