Колготки здатні доповнити будь-який образ, але вимагають догляду / фото ua.depositphotos.com

Капронові колготки - це один з улюблених атрибутів гардероба будь-якої жінки. Існують тисячі історій про те, як легко їх можна порвати або пошкодити, а тому не всі знають, чи можна прати капронові колготки.

Раніше ми розповідали, як правильно прати джинси.

Як прати колготки в пральній машині

Щоб ваші улюблені колготки вийшли з машинки як новенькі, потрібно дотримуватися кілька важливих правил:

Відео дня
  • Періть тільки цілі вироби. Якщо колготки пошкоджені, то машинне прання їх доб'є.
  • Не періть їх з речами, на яких є блискавки або застібки, щоб не порвати.
  • Найкраще прати їх за допомогою спеціального мішка для прання. Він не дасть колготкам перекрутитися з іншими речами і забезпечить надійний захист.

Для прання колготок найкраще використовувати рідкі миючі засоби без хлору. Включати на машинці рекомендується делікатний режим. При якій температурі прати колготки і чи можна кип'ятити капронові колготки? Прати їх можна виключно в ледь теплій воді - не більше 30 градусів.

Якщо не знаєте, як часто потрібно прати капронові колготки, то просто орієнтуйтеся по їхньому зовнішньому вигляду, також не повинно бути неприємних запахів.

Як прати капронові колготки вручну

Цей варіант займе більше часу, але майже не енерговитратний. Замочіть їх улюбленим кондиціонером або гелем у ледь теплій воді на кілька годин. Потім ретельно промийте і залиште сушитися.

Щоб колготки довше прослужили, віджимати їх в загальноприйнятому сенсі не можна. Можна обернути рушником і злегка притиснути, щоб воно ввібрало зайву вологу. Потім залишаємо сушитися, але уникаємо прямих сонячних променів.

Вас також можуть зацікавити новини: