Як прати джинси в машинці і вручну / фото depositphotos.com

Всі ми часто носимо джинси, оскільки це досить зручно, стильно і практично. Але з часом будь-який одяг має властивість бруднитися, і його треба прати. Про те, як треба прати чоловічі і жіночі джинси, щоб вони не втратили вигляд – розповідаємо в матеріалі.

Раніше ми писали, як прати чорні речі, щоб зберегти колір, описавши прості правила, яких важливо дотримуватися.

Як правильно прати джинси - цінні поради

Будь-то джинси чоловічі або джинси жіночі, звичайні або рвані джинси, способи і методи їх прання практично нічим не відрізняються. Ось основні правила, як прати джинси:

Відео дня
  • Перед тим, як прати джинси в машинці автомат, потрібно знати, який режим роботи буде оптимальним. У пральних машинках є спеціальні функції для очищення джинсів. Для прання добре підійдуть такі щадні режими типу "Делікатного прання" або "Ручного прання". Але якщо ж у вашій пральці є програма роботи "Джинси", що задає потрібні параметри автоматичним способом, це буде відмінно.
  • Не менш важливо бути в курсі, при якій температурі прати джинси - високу (60 градусів і більше) вибирати не можна, треба виставляти температуру близько 30 градусів і чітко слідувати інструкціям, зазначеним на етикетці одягу.
  • Враховувати треба і те, на якому режимі прати джинси. Кількість обертів при віджиманні варто виставляти не більше 800 за хвилину. В іншому випадку одяг може просто порватися.

Існує ще один вкрай важливий момент при пранні речей - для уникнення утворення катишок і втрати кольору, джинси обов'язково потрібно вивернути навиворіт. Тоді їх якість гарантовано збережеться після прання.

Як прати джинси вручну - нюанси і особливості

Перед ручним пранням джинси можна замочити в теплій воді, проте це повинно тривати не більше години, в іншому випадку річ може потьмяніти, або з'являться розводи на тканині. Використовувати для прання рекомендується тільки м'які засоби, затирати плями за допомогою порошку або відбілювача можна лише у напрямку волокон матерії.

Прання бажано проводити у воді, яка має кімнатну температуру, а найкраще для ручного прання джинсів підійде ванна. Тільки в окремих випадках можна використовувати суху чистку, наприклад, якщо це чорні джинси.

Вас також можуть зацікавити новини: