Поради про те, як провітрювати кімнату, щоб не захворіти / фото 1zoom.ru

Раніше УНІАН розповідав про те, як зігрітися без опалення та електрики, а тепер поговоримо про провітрювання квартир. Провітрювання квартири або будь-яких інших приміщень - одна з найважливіших складових здоров'я, адже ми багато часу проводимо саме в приміщеннях. Однак провітрювати квартиру варто з розумом, а як провітрювати квартиру взимку - взагалі окрема розмова.  

Для початку давайте розберемося з тим, як часто потрібно провітрювати кімнату. Відповідь на це питання проста - кожен день! Оновлювати повітря в приміщенні необхідно мінімум два рази на день, а по можливості - набагато частіше. Особливо це актуально, якщо в квартирі знаходиться багато людей або є хворий.

Зазвичай з тим, як провітрювати кімнату влітку, ні у кого не виникає питань. У більшості людей в теплу пору року вікна відкриті цілодобово - отже, нестачі в свіжому повітрі немає. Однак, як провітрювати квартиру взимку - знає далеко не кожен.

Відео дня

Як правильно провітрювати квартиру взимку - корисні поради

Проблема в тому, що багато хто боїться відкривати вікна взимку, боючись остудити натоплену квартиру і "обігріти вулицю". Як правильно провітрювати квартиру взимку?

  • Провітрюйте квартиру, відкривши вікна навстіж відразу в декількох кімнатах.
  • Час провітрювання в холодну пору року 10-15 хвилин за раз. За цей час повітря встигне змінитися на свіже, а меблі та інші предмети не охолонуть.
  • Не варто використовувати для провітрювання кватирки або систему відкидних вікон. У такому режимі повітря змінюється повільно. Ефекту ви не відчуєте, а квартира охолоне.
  • При сильному морозі на вулиці скоротіть час провітрювання до 5 хвилин.
  • Не закривайте радіатори опалення меблями і не накривайте одягом.

Ми вже писали про те, що провітрювати квартиру потрібно мінімум два рази на день, а як часто потрібно провітрювати квартиру взимку? Так само. Провітрюйте квартиру вранці після сну і ввечері перед сном. 

Тепер ви знаєте, як провітрювати кімнату, щоб не захворіти від протягів. Дотримуйтесь цих кількох простих правил, щоб повітря у вашій квартирі залишалося чистим і свіжим.

Вас також можуть зацікавити новини: