Як обігріти квартиру безкоштовно / фото ua.depositphotos.com

РФ регулярно обстрілює критичну інфраструктуру українських міст - через це люди змушені жити без світла та опалення. В таких умовах доводиться знаходити способи обігріву приміщень підручними методами. УНІАН з'ясував, як вижити в квартирі без опалення і не замерзнути.

Раніше ми говорили про те, як зробити обігрівач своїми руками без електрики.

Як зігріти квартиру за допомогою газової плити та цегли - лайфхак

Якщо у вас в квартирі відключили світло, але все ще присутній газ - ви можете скористатися народним методом. Його вартість - близько двадцяти гривень, а то й зовсім дорівнює нулю.

Відео дня

Механіка дій проста:

  • візьміть одну вогнетривку цеглу і покладіть його на конфорку;
  • увімкніть мінімальний вогонь, а через 2-3 хвилини збільште нагрів.

Класти цеглу на конфорку потрібно "довгою" стороною до себе, а вогонь додавати поступово. Так цеглини будуть нагріватися, віддаючи тепло в приміщення. Важливо розуміти, що незважаючи на доступність такого методу, він може таїти в собі небезпеку - відкривайте вікна на провітрювання, якщо використовуєте цеглу, як грубку, інакше ризикуєте чадіти.

Як обігріти квартиру без центрального опалення чайником

Якщо вам не подобається лайфхак з цеглою або ви вважаєте метод недостатньо дієвим - можна скористатися звичайним чайником. Налийте в нього воду і поставте на вогонь - тепла пара з носика чайника обігріє кімнату і підвищить температуру в ній на кілька градусів. Таким же чином можна використовувати будь-яку іншу ємність з водою - каструлю або сотейник.

Вас також можуть зацікавити новини: