Як правильно зберігати часник, щоб він не висихав - дідусевий лайфхак / фото depositphotos.com

Однією з найулюбленіших спецій багатьох господинь є часник. Він ідеально підходить до всіх несолодких страв. Ось тільки зберігати часник досить-таки проблематично в міських умовах, адже він швидко псується та висихає. УНІАН розбирався, де краще зберігати часник в домашніх умовах.

Раніше ми писали, після чого садити цибулю і часник

Чи можна зберігати в холодильнику часник - цю помилку роблять всі

Майже всі господині роблять цю жахливу помилку – зберігають часник в холодильнику. Робити цього не можна ні в якому разі. Річ у тім, що в холодильнику часник дуже швидко стає м'яким.

Відео дня

Крім того, на стан спеції впливає пакет або контейнер, в якому він зберігається.

Як зберігати часник в міській квартирі - кращий варіант

Звичайно ж, найкращим місцем зберігання часнику є льох. Ось тільки в квартирі немає можливості облаштувати таке місце зберігання, але сумувати не варто. Навіть в цьому випадку можна знайти сухе та темне місце з температурою від 16 до 20 градусів.

Крім того, часник можна залишити на столі в паперовому пакеті. Цей спосіб спрацює тільки в разі, якщо немає вологи та перепаду температури.

Як зберігати часник - хитрість, яку соромно не знати

Цей неймовірний спосіб зберігання розповів дідусь. Спершу складно повірити, що це працює. Вам знадобиться палаюча свічка.

За допомогою вогню від свічки потрібно спалити кінець часнику, де знаходяться коріння. Так він довгий час буде залишатися свіжим. Далі часникові головки поміщаємо в суху ємність і залишаємо в темному та прохолодному місці.

Вас також можуть зацікавити новини: