Як позбутися від неприємного запаху їз пральної машини - кращі способи / фото depositphotos.com

Пральні машинки - незамінні пристрої в житті кожної сучасної господині. З їх допомогою можна швидко і якісно відіпрати різні забруднення і надати речі доглянутий вигляд. Однак багато хто помічає, що після деякого часу в ній з'являється неприємний запах, і ніщо не засмучує сильніше, якщо після прання він залишається на речах. Чому пахне тухлятиною з пральної машини і як усунути цей запах - пояснюємо нижче.

Раніше УНІАН писав про те, навіщо додавати оцет під час прання. Радимо ознайомитися і з цим матеріалом.

Чому йде неприємний запах з пральної машини - причини

Найчастіше неприємний запах в пральній машинці з'являється при її неправильній експлуатації. Погодьтеся, далеко не кожна господиня використовує пральний порошок, який призначений тільки для машинок "автомат" або ж відміряє його суворо за інструкцією. Однак це має свої наслідки.

Відео дня

Вся справа в тому, що через неправильно підібраний засіб для прання або велике дозування у машинці під час прання утворюється дуже багато піни, яка осідає у важкодоступних місцях. Через це в барабані і ущільнювачі утворюється цвіль, що призводить до появи неприємного запаху. Крім того, цвіль небезпечна для здоров'я.

Ще одна причина, чому після прання в пральній машині смердять речі, може полягати в тому, що машинка часто пере на низьких температурах. Через це засіб не справляється з бактеріями, які могли бути на одязі. Часто самі виробники "пралок" радять використовувати під час прання кондиціонер, щоб у ваших речей був більш приємний аромат.

Однак і це далеко не всі причини. Часто люди скаржаться на запах каналізації в пральній машинці. В такому випадку найбільш ймовірною проблемою є засмічення в зливному шлангу і каналізаційній трубі. Через це вода з машинки йде погано і може залишатися в ній. А вологе середовище, як відомо, є найкращим другом цвілі та інших бактерій.

Крім того, запах може з'явитися, якщо дістати одяг не відразу після закінчення прання. Тоді можна відчути виразний аромат затхлості. Але тут вже все залежить від самої людини.

Запах в пральній машині - як позбутися

Мабуть, найдієвіший спосіб - очистити пральну машинку. Зазвичай в інструкціях до машинок сказано, що раз на кілька тижнів необхідно запускати сервісне прання.

У домашніх умовах найзручніше:

  • Прибрати цей запах содою - чверть склянки соди перемішати з такою ж кількістю води, влити розчин у відсік для прального порошку, а в сам барабан додати дві повних склянки звичайного оцту.
  • Засипати в барабан лимонну кислоту - обов'язково запустити режим полоскання після прання. Це допоможе позбутися від залишків засобу.
  • Додати відбілювач - не більше 50 мл, після прання запустити цикл ще раз, але вже без відбілювача.

Якщо ж і це не допомогло, потрібно чистити зливний насос, як описано в інструкції. Не забудьте попередньо відключити "пралку" від мережі.

Крім того, радимо після кожного прання відкривати дверцята і відсік для додавання засобів, щоб дати їм висохнути. Обов'язково протирайте ущільнювач від зайвої вологи і не забувайте мити відсік для порошку.

Вас також можуть зацікавити новини: