З нальотом, який утворився в бачку унітазу, можна легко впоратися / фото depositphotos.com

Якщо ви не хочете купувати таблетки для чищення бачка унітазу, то вам допоможуть навести лад перевірені народні засоби, які коштують копійки. Перед тим, як братися за діло, будьте готові до того, що потрібно скрупульозно дотримуватися рекомендацій, інакше виконана робота може виявитися марною.

Для очищення бачка необхідно зробити розчин, який буде працювати правильно лише при дотриманні пропорції.

Раніше ми говорили про те, що не можна виливати в унітаз.

Відео дня

Чистота без зусиль - як почистити бачок унітазу, не знімаючи

Коли зливний бачок прослужив вже багато років, в середині утворюється наліт, може з'явитися іржа. Через такі забруднення зливний механізм унітазу починає погано працювати.

Варто зазначити, що чим довше наліт утворювався, тим важче його позбутися, тому краще вчасно поцікавитися, як видалити іржу зі зливного бачка унітазу, і швидко взятися за цю справу.

Важливо знати, чи можна засипати лимонну кислоту в бачок унітазу для очищення його поверхні. Однозначна відповідь на це питання - ні! Не варто марно витрачати цю речовину, оскільки вона не буде ефективно працювати в холодній воді, а саме така вода знаходиться у зливному бачку. Тому просто сипати лимонну кислоту в бачок точно не варто. Спочатку потрібно зробити кілька простих дій.

Лайфхак №1 - як почистити бачок унітазу лимонною кислотою без зусиль

Спочатку приготуйте розчин. Для цього вам знадобиться:

  • 300 грамів лимонної кислоти;
  • 3 літри окропу.

Лимонну кислоту потрібно повністю розчинити в окропі. Потім влийте у цей розчин 6 літрів теплої води (можна використовувати воду з-під крана). Температура приготованого розчину має становити 45-50 градусів.

Перекрийте холодну воду, випустіть її з бачка, а потім залийте розчин так, щоб він потрапляв і на зливний механізм. Якщо наліт не дуже давній, то його вже через приблизно 30 хвилин варто починати відчищати щіткою, і він легко буде відходити.

Якщо ж нальоту роки - потрібно заморочитися. Намочіть туалетний папір у розчині й приклейте у ті зони бачка, які не перебували під дією розчину. Також занурте спонжі у розчин і покладіть їх на зливний механізм. Після цього закрийте кришку бачка й залиште його на 6-8 годин. Потім наліт можна буде просто відчистити щіткою.

Лайфхак №2 - як почистити бачок унітазу оцтом без особливих зусиль

Візьміть 1 літр столового оцту (9%) і підігрійте до температури 40-50 градусів. Після цього злийте воду з бачка і, коли він буде наповнюватися, поступово вливайте підігрітий оцет. Можна залишити такий розчин працювати на кілька годин, краще - на ніч. 

Скільки оцту лити в бачок унітазу ми розібралися, а тепер потрібно звернути увагу на чистку "серця" бачка - зливного механізму. Він складається з великої кількості різних деталей, і мити його дуже непросто разом з усім бачком. Можна піти іншим шляхом - помити бачок і механізм окремо.

Лайфхак №3 - як почистити зливний механізм унітазу без особливих зусиль

Візьміть 1,5 літра окропу й розчиніть у ньому 100 грамів лимонної кислоти. Потім додайте у суміш теплу воду, щоб температура розчину була 45-50 градусів. Вам знадобиться приблизно 1,5-2 літри теплої води. Потім помістіть у розчин зливний механізм. Залежно від ступеня забруднення, протримайте механізм у воді від 30 до 60 хвилин. Якщо якийсь наліт залишиться - його можна буде легко відчистити щіткою.

Вас також можуть зацікавити новини: