
Недосвідчені господарі і господині часто забувають, як правильно різати цибулю в різні страви півкільцями, кільцями і кубиком. Є кілька кулінарних секретів, які допоможуть перетворити в легку "гру" нарізку цього овочу.
Шеф-кухарі поділилися кількома кулінарними секретами - якщо їх використовувати під час готування, то можна серйозно полегшити собі роботу. Диявол криється в деталях - саме дрібні зміни в техніці нарізки все кардинально змінюють. Нумо розбиратися.
Як різати цибулю півкільцями
Розріжте цибулину навпіл, відріжте частину основи і хвостик. Потім ріжте цибулю, починаючи з хвоста. Найголовніше - зігніть пальці так, щоб вони стояли на цибулині перпендикулярно до поверхні - таким чином ви зможете швидко різати овоч, і ймовірність отримання порізу зведеться до нуля.
Ось як різати цибулю в плов - тільки не робіть півкільця надто тонкими. Не забувайте, що в цій страві овочі мають відчуватися, тому все ріжуть чималими шматками. Деякі господині і для засмажки цибулю нарізають саме півкільцями, а не кубиками.
Як різати цибулю кубиком
Розріжте цибулину навпіл, відріжте зайве з того боку, де були корінці, і приберіть хвостик. З боку нижньої частини овочу до верхньої зробіть надрізи (ширина залежить від того, наскільки дрібні вам потрібні кубики). Головне - не доходите ножем приблизно 5-6 міліметрів до краю кореневої частини. Ось в чому полягає секрет того, як різати цибулю дрібно і без проблем, - при такій техніці цибулина не буде розпадатися, ви уникнете нервування і зможете отримати такі кубики, які вам необхідні.
Якщо надрізи зроблені уздовж правильно - ви зможете спокійно розрізати цибулю поперек стільки разів, скільки вам потрібно. Чим більше буде надрізів уздовж і поперек - тим дрібнішою вдасться ваша нарізка.
Ось як різати цибулю на зажарку дрібно, щоб вийшов, наприклад, чудовий суп. Хоча і в деякі популярні салати, наприклад, вінегрет і олів'є, цибулю ріжуть таким же способом. Найголовніше - не забувайте правильно тримати пальці і вчасно відсувати їх від леза ножа.
Чудова цибуля кільцями - як різати овоч професійно
З одного боку очищеної цибулини відріжте невеликий шматок так, щоб ви могли зручно укласти овоч на поверхню для нарізки. Відріжте зайві частини спереду і ззаду і саме з задньої частини нарізайте цибулю кільцями.
Тепер ви знаєте, як правильно різати цибулю для смаження, наприклад, на мангалі - саме таким чином цей овоч ріжуть на шашлик.
Раніше УНІАН пояснив, як нарізати цибулю без сліз.