Як позбутися кісток з риби / фото ua.depositphotos.com

Риба - основа безлічі вишуканих страв, але часто ми уникаємо її, адже заморочуватися з її дрібними кістками та ще справа. Втім, існує чимало способів легко позбутися їх.

УНІАН розповідає, як швидко витягнути кістки з риби.

Досвідчені господині мають безліч ідей щодо того, як прибрати кістки з риби. Найчастіше це роблять за допомогою пінцета. Звісно, це гарний спосіб для червоної риби, зокрема лосося чи сьомги. Такий трюк не підійте у випадку з рибою, для якої характерні дрібні кістки.

Відео дня

Як витягнути кістки з риби без пінцету?

Прибрати кістки з коропа, карася, щуки й інших подібних видів риби - завдання із зірочкою. Така риба потребує більш прискіпливого філерування через наявність дрібних кісточок. Час дізнаватися, як прибрати дрібні кістки з риби. Скористайтеся цим способом:

  • промийте рибу та помістіть її животом на чисту дошку;
  • гострим ножем зробіть розріз уздовж однієї сторони хребта від одного кінця риби до іншого;
  • обережно проведіть ножем вниз по ребрах, відокремлюючи м'ясо від кісток;
  • повторіть ці дії з іншого боку хребта;
  • відріжте хребет з обох кінців рибини, видаліть нутрощі;
  • ретельно промийте рибу всередині та зовні під проточною водою. 

Окріп допоможе: як прибрати кістки з риби для котлет

Усі господині знають, як зняти шкіру з риби окропом, але схожим чином можна видалити кістки. Особливо цей спосіб сподобається поціновувачам рибних котлет чи тефтелей.

Підготувати рибу для фаршу легше, ніж ви думаєте. Для цього очистіть її від нутрощів, зябр та плавників, а потім помістіть її у киплячу воду на 1,5-2 хвилини. Шкіра та кістки з легкістю будуть видалятися. Тепер риба готова для фаршу.

До речі, позбутися шкіри допоможе абсолютно протилежний спосіб. Чи знали ви, як зняти шкіру із замороженої риби? Легко - помістіть рибу на 30 хвилин у морозильну камеру, а потім без зайвих зусиль зніміть шкіру.

Вас також можуть зацікавити новини: