Розповідаємо, як відіпрати кухонні рушники копійчаними засобами / фото ua.depositphotos.com

Безсумнівно, рушники на кухні дуже швидко забруднюються, адже вони служать нам і як ганчірка для змітання крихт, і як прихватка. Напевно, кожна господиня знає, наскільки складно відіпрати й відбілити кухонні рушники. Багато хто випробував купу дорогих магазинних засобів, але так і не зміг "реанімувати" їх до первісного вигляду. УНІАН розбирався, як відіпрати кухонні рушники від жиру і запаху копійчаними засобами.

Як відіпрати кухонні рушники - підготовка до прання

Для початку радимо вам розподілити їх за кольорами. Сортування потрібне для того, щоб вони не злиняли.

До речі, є один лайфхак, як відіпрати кухонні рушники, виходячи з їхнього кольору. Однотонні вироби краще прати при температурі до 95 градусів, а кольорові - до 60.

Відео дня

Як відіпрати сильно забруднені рушники - не забуваємо про замочування

Є кілька варіантів замочування кухонних рушників:

  • у засобі для прання (підбираємо за типом тканини);
  • у підсоленій воді (у 10 л холодної води всипте 10 ст. л. солі та перемішуйте до повного розчинення);
  • у розчині з перекису, господарського мила і нашатирю (у гарячу воду влийте 1 ст. л. перекису, 1 ст. л. ложку нашатирю, і натерте господарське мило).

Якщо ви замочуєте рушники останнім способом, дочекайтеся повного охолодження води і можете сміливо прати. А щоб вивести неприємний запах, можете натерти вироби милом і помістити в холодну воду з кількома краплями марганцівки. Дайте їм постояти в розчині всю ніч, після ретельно прополощіть і виперіть улюбленим засобом.

Як вивести застарілі плями на кухонних рушниках - робочі методи

Найпростіший спосіб - налити на забруднення засіб для миття посуду. Крім того, ви можете намочити плями водою і натерти на них господарське мило. Зав'яжіть рушник у поліетиленовий пакет (кожен окремо) і залиште на ніч.

Третій спосіб - один із найпопулярніших. Вам знадобляться сода й оцет. Нижче розповімо, як прати рушники з содою та оцтом:

  • півсклянки харчової соди всипте в барабан пральної машинки;
  • у відсік для кондиціонера налийте стільки ж 9% оцту;
  • періть звичним для вас способом.

Цей метод відмінно бореться як із забрудненнями, так і з неприємним запахом. Якщо після прання ви будете чути запах оцту, можете увімкнути додаткове полоскання і швидке прання з улюбленим кондиціонером.

Як відбілити кухонні рушники - перевірені лайфхаки

Серед найбільш популярних методів - замочування з пральним порошком і 100 гр. соди. У цій суміші рушники варто потримати не менше 3 годин.

На допомогу також можуть прийти гірчичний порошок і гаряча вода (зробіть густу кашку). Нанесіть суміш на рушник і дайте "попрацювати" кілька годин. Після прання рекомендуємо також скористатися додатковим полосканням.

Крім того, багато господинь використовують у таких випадках соняшникову олію. Розповідаємо, як відбілити кухонні рушники в домашніх умовах з рослинною олією. Візьміть півсклянки прального порошку, рослинну олію (2 ст.л.) і порошковий відбілювач (2 ст.л.). Всипте всі інгредієнти в 5 літрів окропу і залийте отриманою сумішшю брудні рушнички. Коли вода охолоне, відправте рушники в прання. Ви здивуєтеся, як добре працює цей лайфхак.

Вас також можуть зацікавити новини: