Акрил вимагає дбайливого ставлення і регулярного догляду / depositphotos.com

Відмити акрилову ванну може здатися складним завданням, проте правильними методами ви зможете впоратися з ним легко і швидко. Ми зібрали кілька простих способів очищення від жовтизни і вапняного нальоту, які допоможуть повернути акрилової ванні свіжий і чистий вигляд.

Чим відмити сильно брудну акрилову ванну - засоби з кухні

Щоб очистити акрилову ванну від вапняного нальоту, не можна використовувати агресивні хімічні засоби. Для початку спробуйте впоратися з проблемою за допомогою натуральних розчинників, таких як оцет або лимонна кислота:

  • Змішайте з водою оцтову кислоту 1:2 або оцет 1:1, полийте розчином плями і дайте постояти 10-20 хвилин. Покладіть на місця з сильними забрудненнями намочену в оцтовій воді м'яку мочалку. Потім промийте теплою водою з душу і витріть сухою тканиною.
  • Як відмити акрилову ванну лимонною кислотою - змішайте її з водою 1:1, далі аналогічний алгоритм.
  • Розчиніть в 1 л теплої води 30 г натертого мила господарського і додайте 2 ст. л. соди. Змийте через 10-20 хвилин після нанесення.
  • Розчиніть в 1/2 л теплої води 100 г соди і додайте 1/2 л оцту. Також можна нанести на плями соду, гашену оцтом.

Содово-оцтовий розчин або пасту радять застосовувати якнайрідше, лише в крайньому разі та на сильних забрудненнях. З дрібними і середніми добре впорається і лимонна кислота, і просто оцтова вода.

Відео дня

Щоб поверхня заблищала, її натирають сухою ганчіркою після обробки.

Чим найкраще мити акрилову ванну від бруду

Водночас фахівці рекомендують поменше експериментувати з лимонною кислотою, содою і оцтом. Щоб відбілити ванну, покриту акрилом, рекомендується застосовувати спеціальний засіб. Якщо на упаковці не вказано, що він призначений для акрилових поверхонь, при виборі очищувача зверніть увагу на те, щоб він не містив абразиви.

У разі сумнівів, чи можна мити акрилову ванну "Доместосом", запам'ятайте - в жодному разі не використовуйте ніякі засоби, що містять хлор.

Якщо ви вже шукаєте інформацію, як відмити акрилову ванну від фарби, ймовірно, все вже сталося. Пробуйте видалити плями спеціальними або народними засобами, проте пам'ятайте, що ацетон використовувати вкрай не рекомендується. Він роз'їсть акрилову поверхню і на цьому місці забруднення будуть утворюватися в першу чергу.

Якщо на вашій ванні є вперті плями - від кави, іржі, фарби, інших пігментованих речовин, ви можете використовувати харчову соду. Зробіть пасту, змішавши соду з невеликою кількістю води до отримання потрібної консистенції. Нанесіть пасту на плями і дайте постояти 15-20 хвилин. Потім акуратно видаліть пасту за допомогою м'якої мочалки або тканини.

Найкраще працює метод запобігання. Використовуйте захисний шар, підстилку, не змивайте в ванну фарбувальні субстанції, не наносьте фарбу для волосся поруч з ванною, щоб випадково не поставити пляму, яка в'їсться в поверхню назавжди. Акрил набагато делікатніший за чавунні ванни, покриті емаллю, і вимагає особливо дбайливого ставлення.

Щоб не замислюватися, чим чистити акрилову ванну в домашніх умовах, приділяйте їй 5-7 хвилин часу щодня. Коли всі домашні прийняли душ, змийте поверхню з будь-яким м'яким мильним засобом і натріть сухою тканиною. Тоді забруднення і мильні відкладення не будуть накопичуватися, призводячи до виникнення стійких плям.

Важливо: використовуйте тільки м'які губки і не застосовуйте грубу силу, не тріть щіткою або жорсткою мочалкою. Інакше на поверхні будуть залишатися мікротріщини і подряпини, які будуть забиватися брудом і псувати зовнішній вигляд.

Пам'ятайте, що кожна ванна може мати свої особливі інструкції з очищення, які варто перевірити в інструкції від виробника. Якщо у вас виникли сумніви, проконсультуйтеся з виробником або фахівцем, щоб отримати додаткові рекомендації щодо правильного очищення акрилової ванни.

Раніше УНІАН розповідав, чи можна відмити посуд в холодній воді і як це зробити без миючого, щоб відмити не гірше, ніж в гарячій.

Вас також можуть зацікавити новини: