Чим можна відмити дуже брудний унітаз - поради / depositphotos.com

Блискуча сантехніка і сяючий унітаз - гордість будь-якої господині, але для того, щоб ваш "білий друг" виглядав акуратно, необхідно постійно за ним доглядати. Крім того, що вапняний наліт і жовті патьоки псують зовнішній вигляд унітазу, вони ще й знижують якість змиву, а також стають причиною неприємного запаху.

УНІАН розповість, як позбутися від жовтих патьоків в унітазі за допомогою народних засобів. 

Раніше ми говорили про те, чим прочистити засмічення в раковині.

Відео дня

Як прибрати наліт всередині унітазу - поради

Перш, ніж почати відмивати унітаз, варто розібратися в причинах появи таких забруднень. Найчастіше, вони з'являються через жорстку водопроводну воду, а також попадання сечового каменю і залишків їжі на поверхню сантехніки. Найкраще мити унітаз регулярно, щоб наліт не накопичувався, адже чим його більше - тим складніше від нього позбутися.

Запобігти утворенню жовтизни або вапняного нальоту можна за допомогою установки фільтрів для води або використання спеціальних таблеток для унітазу. Альтернативний варіант - засоби, які кріпляться під ободок.

Існує загальний алгоритм дій для тих, хто хоче швидко і ефективно очистити свій унітаз:

  • перекрийте воду;
  • злийте її з бачка;
  • вантузом протолкніть її з унітазу або злийте зовсім;
  • нанесіть засіб для чищення на всю поверхню всередині унітазу;
  • залиште на 1 годину;
  • вимийте унітаз чистою водою.

Далі можна знову відкривати воду і сміливо користуватися сантехнікою. Головне - під час прибирання не намагатися відколоти шматки нальоту металевими предметами, інакше можна подряпати унітаз.

Як очистити унітаз від сечового каменю лимонною кислотою

Різні кислоти відмінно розчиняють будь-які відкладення, в тому числі, вапняний наліт і сечовий камінь. Ви можете використовувати оцет або лимонну кислоту, варіантів застосування їх кілька:

  • візьміть туалетний папір, намочіть його оцтом і покладіть на найбрудніші ділянки, залиште на кілька годин, а потім змийте водою;
  • висипте по 2 пакетика лимонної кислоти в бачок і внутрішню частину унітазу і залиште так на 3-4 години, а потім активно почистіть унітаз щіткою.

Досвідчені господині кажуть, що при дотриманні технології, лимонна і оцтова кислоти - одні з кращих засобів для чищення сантехніки.

Як швидко видалити сечовий камінь оцтом

Другий варіант миючого засобу - з'єднання оцту і солі або оцту і соди. Вам необхідно взяти 1 склянку оцту і нагріти його до температури 40С. Потім в цій рідині розчинити 1 ч.л солі (соди) і нанести отриману суміш на поверхні сантехніки. На особливо сильно забруднені ділянки розчин втирайте рукою в рукавичці або губкою. Закрийте кришку унітазу і залиште його на ніч, а вранці вимийте чистою водою.

Як позбутися від жовтих патьоків в унітазі колою

Як би це не звучало - популярний газований напій відмінно видаляє іржу і наліт. У складі напою є вугільна і ортофосфорна кислоти, що в підсумку дає прекрасний очищаючий ефект. Якщо хочете використовувати даний метод - купіть 2 л коли і вилийте напій в чашу унітазу. Залиште на 2-3 години, а потім інтенсивно потріть сантехніку щіткою і змийте залишки коли теплою водою.

Вас також можуть зацікавити новини: