Як відмити біле підвіконня / фото ua.depositphotos.com

Як би ви не слідкували за підвіконням, згодом він неминуче покриється жовтими та липкими плямами, слідами жиру та залишками клею. За допомогою деяких засобів йому можна повернути білий колір. Ми переглянули кілька форумів та зібрали найкращі засоби для відбілювання підвіконня, які радять господині.

Відео дня

Як відмити пластикове підвіконня засобом для миття посуду

Звичайний засіб для миття посуду - гарний варіант, чим відбілити підвіконня. Ця речовина добре видаляє жир, бруд і жовті плями, сліди клею та землі, а також кола від квіткових горщиків. На одне підвіконня знадобиться чверть пляшки миючого засобу та тверда щітка.

Засіб для миття посуду щедро нанесіть на підвіконня і спіньте мокрою губкою, залиште на 10 хвилин. Потім ретельно протріть поверхню губкою. Якщо підвіконня дерев'яне - терти його потрібно вздовж волокон. Після очищення протріть чистою губкою. Поверхня стане білою після 2-3 таких обробок.

Як відмити біле підвіконня перекисом водню

Перекис водороду добре видаляє складні плями, особливо жир. Засіб підходить для прибирання вікна на кухні. Для очищення нанесіть перекис на губку і ретельно протріть підвіконня. Залишіть на 10 хвилин і протріть чистою ганчіркою. Після обробки перекисом обов'язково провітріть кімнату.

Як відмити пластикове підвіконня від плям содою

Сода - гарний варіант, як освітлити старе підвіконня і відмити від жовтих плям, залишків клею, скотчу та будматеріалів. Є два способи застосування соди.

Перший спосіб: розсипте соду рівномірно по підвіконню і протріть губкою, щедро змоченою в оцті. Залишіть спінений розчин на півгодини і промийте чистою ганчіркою.

Другий спосіб: змішайте навпіл соду з пральним порошком. Протріть підвіконня вологою ганчіркою і насипте на вологу поверхню суміш. Залишіть на 2 години. Потім протріть поверхню щіткою.

Як відбілити підвіконня меламіновою губкою

Меламінова губка - це дуже корисна річ у будь-якому будинку, яку рекомендують досвідчені господині. Вона добре очищає будь-які забруднення в будинку, у тому числі бруд на підвіконні. Користуватися нею дуже просто - намочіть меламінову губку у воді та потріть підвіконня до блиску.

Хімічні засоби для очищення підвіконня

Користувачі форумів на своєму досвіді називають такі варіанти, ніж відбілити підвіконня від жовтих плям:

  • Доместос;
  • засіб для ванни Силіт;
  • очищувач для ПВХ;
  • засіб для очищення екрану комп'ютера;
  • порошок комет.

Перед застосуванням засобу обов'язково прочитайте інструкцію та надягніть захисні рукавички.

Вас також можуть зацікавити новини: