Як відмити йод і зеленку з рук і обличчя / фото ua.depositphotos.com

Трапляються ситуації, коли швидко потрібно змити зі шкіри плями від йоду або зеленки. У хід ідуть мило, пральний порошок, засіб для миття посуду - у кого на що фантазії вистачає. Утім, вони не завжди рятують. Є кілька простих і доволі ефективних способів, які точно допоможуть - розповідаємо, як можна відтерти зеленку зі шкіри (без шкіри) і відмити йод.

Як швидко випаровується йод зі шкіри

Насправді, у випадку, якщо ви забруднили шкіру йодом, можна не робити нічого. Досить згадати, скільки тримається йод на шкірі - в середньому не більше доби. При чому, якщо в організмі є його нестача, то він вбереться за кілька годин, але якщо організм не потребує йоду, то такі плями можуть сходити довше - аж до тижня.

Якщо у вас немає часу чекати і темні плями від йоду на шкірі потрібно відмити вже - тоді є кілька дієвих способів.

Відео дня

Як відмити йод з шкіри рук і обличчя

Йод зникає зі шкіри швидко, але за потреби можна прискорити цей процес. Для цього використовуйте:

  • Господарське мило

Найочевидніший спосіб - помити пляму милом, якщо потрібно - потріть жорсткою щіткою або мочалкою. Беріть саме господарське мило, оскільки косметичне буде неефективним.

  • Жирний крем або олія

Найбезпечніший спосіб - нанести на пляму з йодом рослинну олію або жирний крем і потерти. Цей спосіб чудово виручить, якщо потрібно прибрати йод з обличчя.

Жирний крем, до речі, справляється навіть зі старими плямами - потрібно нанести його на шкіру і залишити на 20 хвилин, а після змити водою.

  • Сода

Намочіть шкіру і натріть місце з плямою содою. Доведеться потримати її 10-15 хвилин, а потім змити водою - пляма має зникнути. Після це місце краще змастити зволожувальним кремом.

Як відмити йод із нігтів - зробіть содову ванночку: в 1 л води додати 3 ст. л. соди і потримати руки в розчині 15 хвилин. Шкіру після змастити кремом. Такий спосіб підійде і для того, щоб відмити зеленку з-під нігтів.

  • Спирт або міцний алкоголь

Ще один спосіб, як відмити йод із пальців швидко - потріть пляму тампоном, змоченим у спирті, міцному спиртному напої або іншій рідині, що містить спирт. Будьте обережні, якщо у вас суха шкіра - спирт сушить її ще більше.

  • Перекис водню і хлоргексидин

І те й інше продається в аптеці і коштує не дорого. Змочіть ватку перекисом або хлоргексидином і протріть пляму. Ці засоби більш щадні, ніж спирт, тому ними можна видаляти плями йоду з обличчя.

  • Сік лимона

Лимон освітлює шкіру - видавіть трохи соку на серветку і потріть пляму з йодом. Або ж потріть її часточкою лимона - поки не відітрете. 

Цей спосіб краще використовувати для рук і нігтів. Але не для обличчя.

Як змити зеленку зі шкіри в домашніх умовах

На шкірі зеленка тримається зазвичай довше за йод - близько тижня. Можна. Звичайно, почекати, поки вона зійде сама, але якщо чекати не можете, то можна також застосувати сік лимона, перекис водню або спирт. Не допомагає - пускайте в хід "важку артилерію":

  • Відбілювачі з хлором

Не дуже приємний спосіб, але дуже ефективний. Намочіть ватний тампон відбілювачем і потріть - зеленка зійде, але потім потрібно відразу ж промити цю ділянку теплою водою. 

Для шкіри обличчя такий спосіб використовувати в жодному разі не можна.

  • Рідина для зняття лаку

Також відмінно допомагає позбутися плям зеленки, але, як і у випадку з хлорвмісним засобом, не підходить для ніжної шкіри.

Нанесіть засіб на ватний диск і потріть, а потім змийте водою і змастіть кремом.

  • Зубна паста 

Більш щадний спосіб - нанесіть пасту на пляму і потріть старою зубною щіткою, а після змийте водою. Не допомогло - повторіть ще раз. 

  • Скраб

Щоб позбутися плям зеленки, можна використовувати будь-який скраб - як готовий, так і домашній. Він допоможе дбайливо видалити зеленку і йод з обличчя і тіла.

Подрібніть сіль та змішайте з медом у пропорції 3:1. Нанесіть на шкіру і потріть 5 хвилин. Змийте і змастіть кремом.

  • Засіб для зняття макіяжу

Допомагає прибрати зеленку зі шкіри обличчя. Нанесіть засіб і дбайливо потріть. Це щадний спосіб, тому з першого разу плями можуть не зникнути - потрібно буде протерти 4-5 разів.

Вас також можуть зацікавити новини: