Як відновити антипригарне покриття на сковороді / фото ua.depositphotos.com

Всі сковорідки з антипригарним покриттям рано чи пізно приходять в непридатність навіть при акуратному поводженні. УНІАН розповість, як можна відновити антипригарні властивості посуду в домашніх умовах.

Як відновити антипригарне покриття за допомогою молока

Молоко під впливом високих температур вступає в реакцію з тефлоном і відновлює покриття сковороди. На сковороду налийте свіже молоко, щоб воно повністю покрило дно. Увімкніть невеликий вогонь і кип'ятіть молоко 5 хвилин. Потім злийте молоко, а сковороду промийте теплою водою і м'якою губкою.

Як відновити антипригарне покриття за допомогою солі

Промийте сковорідку з миючим засобом і м'якою губкою. Поставте на великий вогонь і добре розжарте. Насипте на дно сковороди сіль і нагрівайте, поки сіль не стане коричневою. Потім висипте сіль і протріть сковороду вологою тканиною. Після цієї процедури їжа перестане пригорати.

Відео дня

Як відновити антипригарне покриття за допомогою оцту

Для цього способу вам знадобиться 150 г оцту, 2 ст.л. харчової соди і 250 г теплої води. Змішайте ці інгредієнти прямо в сковороді, яку хочете полагодити. Увімкніть вогонь на плиті і варіть суміш 10 хвилин після закипання. Вилийте суміш і промийте посуд. Потім злегка нагрійте чисту сковороду і нанесіть на тепле дно 1 ч.л. соняшникової олії. Після цього промийте сковороду ще раз.

Як відновити антипригарне покриття за допомогою спрею

Якщо підручні засоби не допомагають - купіть спеціальний спрей для відновлення антипригарного покриття. Купити його можна в господарському магазині або магазині сковорідок. Потім застосуєте згідно з інструкцією. У більшості випадків спрей наносять на дно сковороди, а потім ставлять посуд на 45 хвилин в розпечену до 200° духовку.

Вас також можуть зацікавити новини: