Завжди тримайте вдома брусок господарського мила / фото ua.depositphotos.com

Господарське мило було улюбленим засобом наших бабусь і мам, які завжди зберігали хоча б один брусок для вирішення домашніх проблем. Це бюджетний засіб, який може використовуватися для очищення не тільки речей, але і різних поверхонь.

Раніше ми розповідали, що зробити, щоб не іржавіли кришки на банках і чим краще мити віконні рами.

Господарське мило для прання

Це мило ефективно справляється з повсякденними забрудненнями речей. Ним можна не тільки запирати улюблені футболки, але і використовувати замість порошку. Для цього натріть невелику кількість мила і занурте його в барабан. Так як воно погано піниться, то шкоди пральній машині не завдасть. Для вовняних речей таке очищення і зовсім стане подарунком - зробить їх м'якими і розпушить волокна.

Відео дня

Також це мило відмінно підійде для очищення дитячих речей та іграшок. Воно не буде викликати алергію і добре відмиє всі забруднення. 

Чи можна мити підлогу з господарським милом?

Щоб використовувати його таким чином, візьміть на відро води жменю цього засобу. Такий мильний розчин не тільки допоможе ефективно відмити підлогу. Він є ідеальним варіантом, якщо в будинку э тварини, маленькі діти або люди з алергією на порошок.

Господарське мило здатне допомогти і з очищенням кахлю. Щоб виготовити потрібний засіб, візьміть:

  • мило - жменя стружки;
  • сода - кілька ложок;
  • вода - потрібна вам кількість.

Цим розчином потрібно обробити плитку, однак, якщо вона буде світлою, то можуть залишитись плями.

Господарське мило для дезінфекції

Щоб захистити свої руки від можливої інфекції заздалегідь використовуйте це мило перед роботою з гострими предметами. Для цього потрібно намилити руки і залишити їх висихати, не змиваючи. Така плівка знищить всі бактерії і в разі порізу ваші руки будуть в безпеці.

Також воно відмінно підійде, щоб знезаразити речі. Досить буде замочити в мильному розчині цей предмет на ніч. До ранку мікробів вже не буде.

Господарське мило для миття посуду

Використовувати цей засіб для очищення посуду простіше простого - просто намилюйте губку. Якщо є бажання, то можна зробити екологічний гель - для цього розчиніть мильну стружку в воді.

Щоб очистити дзеркала, просто натріть бруском поверхню і потім протріть папером. Це також допоможе захистити дзеркало від конденсату.

Господарське мило від цвілі

Ця проблема, ймовірно, відома кожній жінці. Цвіль важко вивести, і вона дуже швидко і легко повертається назад. Виграти війну з грибком можна за допомогою господарського мила. Для цього потрібно за допомогою вологої губки нанести засіб на потемнілу частину стіни або плитки. Луг, що міститься в ньому, знищить ворога і ефективно захистить від його повернення.

Вас також можуть зацікавити новини: