Чи можна заморозити хліб / pixabay.com

Якщо ми не встигаємо з'їсти хліб, то перше, що спадає на думку - покласти його в морозилку, але чи правильно це? Чи можна заморозити хліб і який хліб не можна заморожувати - читайте в матеріалі УНІАН. 

Раніше ми розповідали, можна чи зберігати хліб у холодильнику - аргументи "за" і "проти".

Чи можна заморозити хліб

Заморозити хліб - це простий спосіб довше зберегти його свіжим. Він не втрачає смак і, як показали дослідження, практично не змінює корисних властивостей. За словами експертів, при зберіганні замороженого хліба протягом 30 діб кількість вітамінів PP і групи B лише незначно знижується. Більше того, вплив низьких температур підвищує розщеплювання білків, й тому хліб після морозильної камери краще засвоюється організмом. 

Відео дня

Чому не можна заморожувати хліб

Деякі експерти стверджують, що хліб не можна заморожувати - нібито при заморожуванні змінюється структура крохмалю і він гірше засвоюється. Це правда, але в цьому немає нічого страшного: це всього лише означає, що заморожений хліб перетравлюється повільніше і тому викликає більш м'який ріст рівня цукру в крові, а ніж свіжий хліб. І насправді це потенційно знижує ризик розвитку цукрового діабету. 

Як правильно заморозити і розморозити хліб

Перед заморожуванням хлібину краще порізати на шматочки і загорнути їх у фольгу, харчову плівку або покласти порціями в зіп-пакети - щоб не було доступу повітря.

Розморожують хліб при кімнатній температурі протягом 3-4 годин, не знімаючи упаковки. Якщо хочете отримати хрустку скоринку, то розморозити хліб можна в духовці при температурі 175°С. Також можна розморозити скибочки в мікрохвильовці або тостері. 

Важливо: не можна заморожувати хліб, який вже був заморожений і розморожений - він стає черствим, втрачає не тільки в смаку, але і корисні властивості.

Вас також можуть зацікавити новини: