Засіб для відновлення кольору одягу / фото ua.depositphotos.com

Яскраві красиві речі мають привабливий вигляд і виглядають, як нові, навіть якщо ви носите їх давно. На жаль, іноді після прання речі линяють і втрачають свій первісний вигляд. УНІАН розповість, як зберегти колір тканини при пранні або повернути його народними методами.

Раніше ми говорили про те, як випрати річ в тазику правильно.

Як випрати річ, щоб вона не злиняла - поради

Для того, щоб ваш одяг залишався, як новий, його потрібно правильно прати і сушити. Це не трудомісткий процес, головне - знати кілька важливих секретів:

Відео дня
  • читайте інструкцію - там виробник завжди вказує, при якій температурі і на якому режимі потрібно прати той чи інший одяг;
  • тестувати - перед пранням замочіть річ в тазику і, якщо вода забарвилася, то не періть такий одяг разом з іншими речами і не використовуйте гарячу воду;
  • сортуйте - розділяйте речі за кольором, матеріалом, вагою і ступенем забруднення;
  • виставляйте температуру - гаряча вода швидше "виводить" колір з одягу, тому краще вибирати максимум 30-40°С;
  • підбирайте засіб - капсули, порошки або рідкі миючі засоби - всі ці товари мають свої недоліки і переваги, тому краще виробити індивідуальний підхід.

Також правильно потрібно і сушити білизну - біля батареї або обігрівача розвішувати речі не можна, так як вони втратять свій колір. Чорна тканина, в свою чергу, швидко вигорає на сонці, тому краще сушити одяг на відкритому повітрі, але захищаючи від прямих сонячних променів.

Як зберегти колір одягу оцтом або іншими народними засобами

Наші бабусі і мами, через брак такого достатку хімічних засобів в магазинах, як зараз, здавна користувалися простими побутовими продуктами. Серед них найбільш популярними вважаються:

  • чорний перець горошком - додати 1 ст. л в барабан пральної машини і включити режим полоскання;
  • солі - всипати 1 ст. л в барабан машинки або в тазик з білизною, а потім прополоскати речі;
  • оцет - влити 1 ст. л засобу і включити прання - оцет відновить тканину і закріпить колір;
  • сода - додати 1 склянку соди в барабан разом з брудною білизною і включити пральну машину - це допоможе прибрати неприємний запах і пом'якшити тканину.

Чудодійними властивостями володіє і лимонний сік - він допомагає повернути колір вицвілим тканинам. Для того, щоб скористатися цим методом, вам потрібно видавити половинку лимона прямо на брудні речі і завантажити їх в барабан.

Вас також можуть зацікавити новини: