Чи можна зберігати огірки у холодильнику / фото УНІАН

Кожна господиня хоча б раз в житті задавалася питаннями, як можна зберегти свіжі огірки довше і де саме їх найкраще зберігати – у холодильнику чи ні.

У цілому навіть у холоді огірки зберігаються один або два тижні, не більше. Після цього овочі через нестачу вологи починають стрімко гнити.

Існує кілька слушних порад, як зберігати огірки у холодильнику, щоб вони залишалися свіжими якомога довше. В основному пов'язані вони з тим, щоб створити потрібні умови для отримання ними необхідної рідини.

Відео дня

Як зберегти огірки у холодильнику

Перед тим, як відправляти огірки у холодильник, їх потрібно перебрати. Щоб вони зберігалися довше, виберіть найбільш свіжі і цілі. Їх не радять мити, хіба що очистити від зайвого бруду та гарненько висушити.

Скільки зберігаються огірки в холодильнику / фото ua.depositphotos.com

Після цього можна приступати. Є такі способи зберігання огірків у холодильнику:

  1. Візьміть дві ємності, одну – побільше, другу – поменше, щоб вони одна в одну помістилися. У більш глибоку ємність налийте на дно пару ложок оцту, в ємність поменше складіть огірки і разом з ними помістіть її в першу. Оцет не повинен потрапити на овочі.
  2. Обмотайте огірки паперовими рушниками, але тільки кожен окремо. У такому вигляді складіть їх у пакет і помістіть у холодильник.
  3. Більше двох місяців зберігати огірки у холодильнику може вийти завдяки вакуумному пакету. Перед тим, як скласти в нього огірки, їх необхідно висушити.
  4. Ще один спосіб полягає в тому, щоб обмотати огірки мокрою марлею і так покласти у пакет.
  5. П'ятий і останній метод передбачає зберігання огірків у пакеті з водою. Для цього овочі потрібно очистити від бруду, скласти в пакет з водою, так щоб їх хвостики виявилися у рідині.

Раніше УНІАН писав, як правильно вибрати мед, відрізнивши підробку від справжнього. 

Вас також можуть зацікавити новини: