Як і скільки варити гриби на зиму / depositphotos.com

Серед безлічі зимових заготовок гриби займають далеко не останнє місце. Взимку ціна на них істотно зростає, тому якщо ви хочете мати такий продукт в будь-який час року, то краще запастися їм вже зараз. УНІАН розповість, як правильно варити гриби на зиму і які бувають способи їх заготівлі.

Раніше ми говорили про те, як готуються мариновані печериці та інші види грибів.

Корисний лайфхак: досвідчені грибники кажуть, що заморожувати можна всі види їстівних грибів, крім білого - його краще засушувати. У попередній статті ми якраз пояснювали, як і які гриби можна сушити на зиму.

Відео дня

Як зберегти свіжі гриби на зиму - етапи

Якщо ви хочете забезпечити себе такою заготівлею, то візьміть всі гриби, які у вас є, акуратно зчистіть сміття і бруд, зріжте нижню частину ніжки. Далі протріть кожен гриб вологою губкою або обполосніть під водою, але ні в якому разі не замочуйте. 

ВАЖЛИВО: заморожувати можна тільки трубчасті гриби, тобто білі, підосичники, моховики і підберезники.

Отже, вам потрібно нарізати гриби на шматки товщиною 1-2 см, якщо екземпляри великі - маленькі можна залишити так. Потім викласти їх на рівний піддон і прибрати на 1-2 години в морозилку. Як тільки гриби підмерзнуть - розфасуйте їх в пакети або контейнери.

Як правильно варити гриби на зиму - поради

Для того, щоб зберегти відварені гриби, потрібно нарізати і опустити їх в окріп на 1-2 хвилини. Потім відкинути на друшляк, остудити і порційно заморозити - так, щоб ви могли використовувати порцію грибів для приготування того чи іншого блюда.

УНІАН пропонує перевірений рецепт заморозки лісових грибів:

  • гриби - 1-1. 5 кг;
  • сіль - 1 ч. л;
  • вода - 3 л;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт.

Гриби промити, видалити бруд і сміття, нижню частину ніжки підрізати. Викласти гриби в глибоку миску, залити водою, додати сіль і очищену цибулину, розрізану на чотири частини. Поставити каструлю на сильний вогонь і довести до кипіння, варити до закипання, регулярно знімаючи піну.

Після того, як відвар закипить, зменшити вогонь і залишити гриби варитися на 15-20 хвилин. Злити воду, відкинути гриби на друшляк і залишити на деякий час. Коли ви побачите, що більша кількість вологи пішла, можна перекласти гриби на паперовий рушник і ще раз дати їм стекти. В кінці необхідно розкласти гриби порційно по пакетам або контейнерам.

Пам'ятайте про те, що в такому вигляді заморожені гриби можуть бути придатні в їжу протягом 4-6 місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: