
Влітку особливо важливо приділяти увагу правильному зберіганню круп. Річ у тім, що висока температура і вологість створюють ідеальні умови для розмноження шкідників.
У зв'язку з цим багато господинь стурбовані тим, як зберігати крупу, щоб не завелися жучки.
Як краще зберігати рис
Перше, що потрібно знати: чи можна зберігати крупу в скляних банках. Це один із найнадійніших способів. Скло, на відміну від пластику, не пропускає запахи, не вбирає вологу і забезпечує герметичність, якщо контейнер закривати кришкою з ущільнювачем.
У тому, як зберігати рис, щоб не завелися жучки, існує золоте правило. Ця крупа віддає перевагу прохолоді та сухості. Тому пересипати її потрібно в суху, чисту ємність і прибирати подалі від сонячних променів і плити.
Також себе давно зарекомендував народний метод, який відлякує комах. Для нього потрібно покласти в банку з крупою часник, лавровий лист або чорний перець. Крім того, запам'ятайте: ніколи не всипайте нову крупу до старої. Спочатку потрібно повністю використати одну, а потім переходити до іншої. Так запобігається перенесення личинок і яєць шкідників.
Як зберігати гречку, пшоно та пшеничну крупу
Так само вирішується питання, як зберігати гречку щоб не завелися жучки. Прибираємо в сухий і чистий скляний контейнер із герметичною кришкою, зберігаємо в прохолодному місці. Якщо все зробити правильно, то жучки не з'являться.
Складніший момент із тим, як зберігати пшоно в домашніх умовах. Проблема в тому, що воно схильне до прогоркання. У пшоні багато натуральних жирів, вони швидко окислюються при контакті з теплом і повітрям. Через це може з'явитися цвіль і гіркота.
Зберігати цю крупу потрібно в герметичній посудині, в прохолодному і темному місці. Щоб уберегти від шкідників, можна на кілька днів прибрати її в морозилку.
Наостанок розглянемо, як зберігати пшеничну крупу. Тут потрібно дотримуватися тих самих правил, що і з іншими. Зберігаємо в герметичній ємності, яку розміщуємо в сухому і прохолодному місці. Також варто регулярно переглядати свої крупи, щоб вчасно помітити появу шкідників і не дати їм безконтрольно розмножуватися.
Серед найгірших місць для круп лідирують:
- під мийкою;
- над і біля плити або духовки;
- у холодильнику (конденсат).
З цими рекомендаціями ваші запаси будуть захищені від шкідників і цвілі.