Як зігрітися, коли в будинку ні світла, ні тепла-УНІАН / фото depositphotos.com

У зв'язку з масованими ударами по українській енергетиці багато областей залишилися цієї зими без головного - світла та опалення. Але це не означає, що немає способу навіть в таких умовах, як зігрітися будинку і чим обігріти кімнату без опалення.

Як зігрітися , якщо холодно - дотримуйтесь таких кроків

Чим зігрітися без опалення та електрики - справжній виклик, тому що більшість обігрівачів працюють тільки від електромережі. Через перебої вам доведеться на якийсь час забути про кондиціонери, електрокаміни, дуйчики та інші блага цивілізації.

Орієнтуйтеся на підручні засоби і не забувайте, що найнадійнішим джерелом тепла є ваше тіло.

Відео дня
  • Більше рухайтеся. Це найпростіший порада, як зігрітися без опалення. Почніть нарешті займатися зарядкою при свічках або просто танцюйте під улюблену музику.
  • Приймайте теплий душ, а після - відкрийте двері. Цей варіант підійде для тих, хто просто шукає шляхи, як зігрітися без опалення. Адже у багатьох сімей воду прогріває бойлер, що живиться від електроенергії, а не газовий котел. Також пам'ятайте, що пар, який піде в кімнати або кухню, будуть вбирати меблі, а ще осідатиме на вікнах. Якщо опалення немає або воно слабке - волога почне збиратися у калюжі на підвіконня і перетворюватися в цвіль на стінах поруч з вікнами.
  • Подбайте про термобілизну - вона не дозволить тепла вашого тіла розсіюватися. До того ж цей тип білизни дуже зручний - в ньому за потреби можна спати, носити вдома і на роботі.
  • Включайте газову плиту. Ця порада підійде для тих, хто просто бажає зігрітися у холодній квартирі. Ще можна закрити всі двері і щілини у вікнах і поставити на конфорку чайник з водою. Кипляча вода утворює пару, яка згодом може дуже сильно нагріти вашу кухню. Але якщо у вас замість газу на кухні електрика - тоді варіант не прокотить.
  • Пийте більше гарячих напоїв. Це не тільки тонізує і заряджає вас на робочий день, але і відмінно зігріває. Рекомендують заварювати чай з лимоном і імбиром.

Взагалі способів, як зігрітися, дуже багато. Для цього необов'язково йти і купувати нові прилади.

Чим обігріти кімнату без опалення- топ покупок

До відключення світла і тепла пристосуватися неможливо. Ми стикаємося з головною дилемою: як обігріти кімнату без електрики і газу. Щоб вирішити це питання, варто подивитися, що ж краще купити для обігріву кімнати:

  • Килими та теплі ковдри. Це варіант для тих, хто цікавиться, як економніше обігріти кімнату. Однак відзначимо, що речі з натуральних матеріалів типу овчини обійдуться дорого. Килими вбережуть вас від холодної підлоги, а ковдри - від нічного зниження температури.
  • Генератор. Є генератори різних потужностей: ті, що забезпечують електрикою всю будівлю або тільки потреби окремої техніки. Але генератори дозволяється ставити тільки на землі - тобто, для мешканців 2-25 поверхів така покупка буде не актуальною.
  • Обігрівачі без електрики. На сьогодні на ринку багато пропозицій щодо цього: від гасових до газових і свічкових обігрівачів. Також за оптимальною ціною можна купити міні-камін з кульками або спиртівку.

Раніше УНІАН розбирався, як грамотно одягатися в холодну погоду.

Вас також можуть зацікавити новини: