Як розім'яти картоплю для пюре - поради / фото ua.depositphotos.com

Яким же складним стає питання про те, чим розім'яти картоплю для пюре, якщо товкачка невчасно зламалася, загубилася або її і зовсім немає під рукою. На щастя, варіантів, ніж замінити товкачку, безліч. Можливо, один з них сподобається вам настільки, що товкачка для пюре з картоплі більше і не знадобиться.

А раніше ми вже розповідали, як вибрати сорт картоплі для пюре або смаження, щоб блюдо було максимально смачним. 

Як розім'яти картоплю для пюре за допомогою сита 

Цей спосіб, як зробити картопляне пюре, доволі популярний серед досвідчених господинь і має низку переваг. Картопля, пропущена через сито, виходить м'якою, повітряної і однорідною.

Відео дня

Картоплю, що добре розварюється, відваріть в солоній воді. Поки картопля ще гаряча, злийте воду і починайте перетирати овоч - це важливо зробити, поки він не охолов. Викладайте картоплю на сито і притискайте його руками або ложкою. Якщо утворюються великі грудки, простий спосіб, як зробити пюре однорідним - просто пропустити картопляну масу через сито повторно. До перетертої картоплі додавайте тепле вершкове масло, після його розчинення - гаряче молоко. Приготована у такий спосіб картопля дуже пластична, тому, за бажання, його можна подати, використовуючи мішок або шприц для кондитерів - просто як крем. 

Як зробити пюре без блендера і товкачки - корисні лайфхаки

Мало не половину кухонного начиння можна пристосувати для приготування картопляного пюре - міцні скляні банки і пляшки, тарілки, сільнички, склянки і кружки... Головне - добре їх помити і висушити. 

Але фаворити серед підручних засобів - вилка і ложка (краще дерев'яні). Спосіб не найвдаліший - столовий прилад з часом зрадницьки погнеться, але може виручити у важкій ситуації. М'яти картоплю можна прямо в тарілці - в цьому випадку м'яти також потрібно, поки вона ще гаряча, злити всю воду. Масло і молоко додавати теплими - те, що добре розім'яти не вийшло, розчиниться в рідині.

Як зробити картопляне пюре, якщо немає товкачки / фото ua.depositphotos.com

Як зробити пюре міксером - яка насадка підійде

Сучасну кухонну техніку також можна використовувати для приготування пюре з картоплі. Зараз міксер або блендер є чи не в кожній родині. Блендер підійде будь-який - і занурювальний, і стаціонарний. А ось над тим, як використовувати з цією метою міксер, варто подумати. Вивчіть наявний набір насадок. Віночки не підійдуть, потрібна лопатка або спеціальна насадка для пюре (виглядає як пропелерні ножі, нерідко з пластмаси). 

Вас також можуть зацікавити новини: