Які дерева садити в квітні / фото ua.depositphotos.com

Квітень - час активних садово-городніх робіт. У другий місяць весни в саду садять плодові і горіхові дерева. УНІАН підкаже власникам садових ділянок, які дерева можна посадити для гарного врожаю в цьому місяці.

Які дерева садити у квітні

Перед посадкою дерев в саду потрібно прибрати торішнє листя. Крону саджанців для кращого росту обприскати мідним купоросом. Видаліть хворі і зламані гілки. Перед посадкою саджанці на добу поставте у відро з водою.

  • Вишню і черешню можна садити з кінця березня. У разі раптових весняних заморозків саджанець варто укутати плівкою або тканиною. Рекомендується посадити кілька вишень на одній ділянці - так вони будуть краще запилюватися.
  • Яблуню висаджують в кінці квітня або початку травня, коли грунт остаточно відтанув. Відразу після посадки саджанець рясно поливають, поки земля не перестане вбирати воду. Потім яблуню поливають кожен день протягом тижня.
  • Грушу оптимально садити з настанням стійкого тепла, коли температура повітря вже не піднімається нижче +15°. Вдалий час - друга половина і кінець квітня. 
  • Абрикос варто посадити до того, як на дереві з'являться перші бруньки. Зазвичай це середина або кінець квітня. У перший час після посадки абрикос потрібно очищати від відмерлої кори, а також рихлити грунт біля коріння.
  • Слива досить добре переносить морози, тому її можна висаджувати вже в середині квітня. Однак ця культура не любить вітер, тому краще садити її біля паркану. Грунт перед посадкою рекомендується удобрити крейдою або деревною золою. 
  • Волоський горіх висаджують до набухання бруньок. Для цього підходить весь квітень. Врахуйте, що горіх розростається широко, тому йому потрібно багато вільного місця. Землю під горіх удобрювати не потрібно. Навпаки, ця культура на багатому грунті приживається гірше.

Вас також можуть зацікавити новини: