Дуже важливо знати, як не нашкодити своєму вихованцеві їжею / фото ua.depositphotos.com

Собаки - одні з найвідданіших і люблячих домашніх тварин. Господарі часто хочуть побалувати своїх улюбленців, але не знають, які кістки можна собаці.

Які кістки можна давати собаці

Найкраще купувати снеки для своїх тварин в зоомагазині - вони з більшою ймовірністю будуть безпечними. Зі свого столу або м'ясної крамниці собаці можна дати яловичі кістки або свиняче вухо.

Вдома часто після вживання і приготування їжі є залишки, які, здавалося б, можна дати тварині. Однак ветеринари одностайні щодо того, чи можна давати собаці варені кістки. Їхня відповідь - категорично ні. Після довгого варіння в кістках немає нічого корисного. Ви можете не тільки нагородити свого улюбленця запором або серйозною травмою. Зуби тварини легко кришать і розкушують варені кістки. Один з цих шматочків може поранити внутрішні органи.

Відео дня

Рибні кістки для собак

Ці залишки є категоричним табу - їх ні в якому разі і ні в якому вигляді не можна давати тваринам. Більш того, якщо ваша собака проковтнула або вдавилася такими кістками, то не чекайте і одразу везіть її до ветеринара. Швидкість в цьому питанні може врятувати життя вихованцеві. 

Гострі краї несуть небезпеку для стравоходу і внутрішніх органів тварини не менше леза бритви.

Чи можна давати собаці кістки від курки

Багато власників домашніх тварин задаються питанням, чи можна собаці курячі кістки, які є в надлишку практично в кожному будинку.

В цілому, не можна давати собаці курячі кістки. Вони дуже гострі через що можна легко пошкодити шлунково-кишковий тракт. Осколки кісток часто застряють в зубах, не тільки завдаючи тварині страждання, а й заносячи інфекції і токсини. Однак існують певні частини пташиних тушок, які безпечні для вживання вашими домашніми улюбленцями. 

Які кістки від курки можна давати собаці:

  • шия;
  • крила з відрізаним першим суглобом;
  • лапи (зрізайте кігті);
  • голови без дзьоба;
  • спинка.

Тепер коли ви знаєте, чи можна собакам їсти кістки і які, сміливо вирушайте в зоомагазин і звичайний супермаркет.

Раніше УНІАН розповідав, чому кішки підтискають лапи.

Вас також можуть зацікавити новини: