Поради, як вибрати корм для кішок / фото ua.depositphotos.com

Багато з нас тримають домашніх улюбленців, про яких ми піклуємося і любимо їх побалувати. При цьому важливо знати, як за ними правильно доглядати і годувати. Який корм краще для котів, а який їм не варто давати – читайте в матеріалі.

Який корм краще купувати для кота - поради для кошатників

Щоб здоров'ю вашого вихованця нічого не загрожувало, потрібно чітко визначитися, яким кормом годувати кішку. Важливо, щоб кіт отримував в потрібній кількості мінерали, білки, жири і вуглеводи. Але цього неможливо досягти при самостійному приготуванні їжі для тварин. Тому кращим буде рішення про вибір для вихованця відповідного корму, що закриває всі потреби його організму, забезпечуючи необхідними вітамінами і поживними елементами.

Корми для котів діляться за класами (якість інгредієнтів і складу), форматами (сухий і вологий). Чим вище клас - тим вище і його ціна. Цілком логічно, що вказати, який корм для кішок радять ветеринари, вельми просто - краще вибирати вищі класи, оскільки в них складові натурального походження і практично немає шкідливих для здоров'я добавок в складі.

Відео дня

Щоб визначитися, який корм для кішок краще вибрати – вологий або сухий, потрібно орієнтуватися на їх переваги і недоліки, а також смаки самого вихованця. Вкажемо основні плюси і мінуси цих кормів:

  • Сухі корми прості для зберігання.
  • Годувати улюбленців ними дуже легко, просто визначивши потрібну порцію.
  • Там багато поживних речовин, а виробників величезна кількість.
  • Крім того, вихованці очищають зуби під час харчування такими кормами.

Важливо стежити, щоб кіт випивав достатню кількість рідини для уникнення проблем з його сечостатевої системою.

  • У вологих кормах багато рідини, що запобігає виникненню проблем з шлунково-кишковим трактом і нирками у котів, має позитивний вплив на сечостатеву систему і зменшує ризики появи її захворювань.
  • Ці корми через порційний формат (розраховано на один або два прийоми їжі) дуже зручні.
  • Вони подобаються вихованцям через насичений смак і аромат.
  • Але одним з недоліків корму вологого типу є те, що його не можна залишити в годівниці, якщо кіт його не доїв. Він швидко псується, а зберігати вже відкритий пакет корму треба в холодильнику протягом не довше доби.

Перед тим, як вибирати корм для домашнього улюбленця, обов'язково зверніть увагу на ці моменти, щоб уникнути проблем з годівлею.

Що повинно бути в складі хорошого корму для кішок - не пропустіть з виду

Щоб знати, як вибрати корм для кішок за складом, треба в першу чергу дивитися на наявність в ньому корисних поживних речовин і вітамінів. Опишемо ключові моменти при перегляді того, з чого він складається:

  • До складу корму має входити не менше половини білків, обов'язково з тваринним походженням (з риби, м'яса або птиці).
  • У кормі допустима наявність не більше 5% злаків, а також має бути присутня в складі клітковина.
  • Треба уважно перевірити якість жирів, які можуть додаватися у вигляді м'ясних субпродуктів з печінки або нирок.

Вкрай важливо, щоб консерванти та інші добавки не представляли небезпеку для здоров'я вихованців, а наявність великої кількості ароматизаторів з різними барвниками є поганим сигналом, і такий корм краще не брати.

Які корми краще не давати кішкам - важливі моменти

Коли ви вибираєте корм для вихованця, то потрібно орієнтуватися не тільки на склад і загальні рекомендації, але і на стан самого кота. Якщо його здоров'я почало погіршуватися, змінилася дефекація  він почав багато пити води, не хоче їсти, став млявим, то потрібно негайно припинити давати йому цей корм і звернутися до ветеринара.

Тому складати чорний список кормів для кішок не є доцільним, просто треба орієнтуватися пріоритетно на реакцію тварини на їжу, а також на зазначені раніше рекомендації щодо класу, форми і складу кормів.

Раніше ми писали, що категорично не можна давати собаці, розповівши, яка помилка може стати смертельною.

Вас також можуть зацікавити новини: