Як консервувати помідори без солі? / фото ua.depositphotos.com

Багато українців вважають, що консервація - це в першу чергу сіль, якщо не буде солі - не буде закруток. Тож шеф-кухар Євген Клопотенко пояснив, чи це справді так.

У сюжеті "Сніданку з 1+1" він наголосив, що ця харчова добавка - не консервант, її додають для смаку.

Так, Клопотенко поділився рецептами консервування огірків та помідорів без солі. Існує, наприклад, така технологія як помідори у власному соці: овочі проварити хвилин 10 у воді, стерилізуєте банки або в мікрохвильовці, або в духовці, поки помідори гарячі, заливаєте їх й закриваєте. "Не потрібно ні солі, нічого. Тут є кислота, яка все консервує", - каже кухар. 

Що стосується рецепта консервації огірків без солі, то можна використати томатний кетчуп. Беремо огірки, проварюємо їх, змішуємо кетчуп з цукром, оцтом й провареними огірками. Можна також використати соєвий соус замість кетчупу, додавати його за смаком.

Євген Клопотенко поділився лайфхаками, як консервувати огірки й помідори без солі (відео)

Нагадаємо, підприємство "Артемсіль", яке тимчасово припинило роботу через обстріли росіян у Донецькій області, забезпечувало понад 90% потреб українського населення у цій продукції. Наразі на полицях магазинів українських міст відчувається уже дефіцит солі. А там, де вона є, ціни на неї захмарні.

Українців заспокоюють та кажуть, що постачатимуть сіль з-за кордону у разі нестачі. Звісно, імпортна сіль буде дорожчою.

Вас також можуть зацікавити новини: