Іноді яйця тріскаються, навіть якщо їх кладуть не в окріп, а в холодну воду / фото ua.depositphotos.com

Трапляється, що варіння і чистка яєць приносять одне лише розчарування. Мало кому подобається, коли яйця тріскаються і їх просто нереально почистити "гарно", без відірваних шматочків білка.

Раніше УНІАН розповідав, в якому вигляді корисніше їсти яйця і скільки їх можна їсти на добу, нині ж пропонуємо вам дізнатися, як ідеально відварити яйця і навіщо класти лимон в каструлю при варінні.

Як варити яйця - основні правила

Варити, втім, як і вживати в іншому вигляді, потрібно тільки свіжі яйця. Їх рекомендується попередньо вимити. Складіть яйця в каструлю з холодною водою (так-так, кидати яйця в окріп - не найкраща ідея). 

Відео дня

Щоб зварити яйця некрутими, варіть їх від 4 до 5 хвилин. Для того, щоб вони залишалися некрутими, але були трохи твердіше, час варіння варто збільшити до 6 хвилин.  Яйця в круто потрібно варити 7 хвилин, а якщо ж ви хочете дуже твердий жовток, то засікайте 9 хвилин. Багато хто сперечається про те, як же правильно варити яйця і рахувати час. Виявляється, все просто - робити це потрібно з моменту закипання води.

Як варити яйця, щоб не тріснули - головний і найпростіший секрет

Іноді яйця тріскаються, навіть якщо їх кладуть не в окріп, а в холодну воду. Багато господинь вже знають, що покласти в воду при варінні яєць, але не завжди діляться цим секретом. Однак нині таємниці немає. Вам допоможе шматочок лимона.

Лимон або лимонний сік при варінні яєць перешкоджають появі тріщин на шкаралупі. Чищення яєць після такого варіння - справжнє задоволення. Шкаралупа відходить легко і красиво, яйце виходить гладким і блискучим. Просто покладіть шматочок лимона або налийте трохи лимонного соку в воду з яйцями - результат вас здивує.

Вас також можуть зацікавити новини: