Білі жучки в землі - як позбутися / depositphotos.com

Комахи можуть завестися в квітах як у досвідчених садівників, так і у новачків. Здається, що вони беруться з нізвідки - насправді, це, звичайно, неправда. УНІАН розповість, як позбутися від комах в квітковому горщику швидко і без проблем.

Раніше ми говорили про те, які квіти можна посадити в березні.

Звідки з'являються білі жучки в квітковому горщику

Незважаючи на те, що земля для квітів - це органіка, в якій можуть жити різні організми, ніяких комах там бути не повинно. Особливо це актуально, якщо ви використовували грунт. З цього випливає, що причин виникнення жучків в квітах кілька:

Відео дня
  • земля спочатку була заражена личинками комах;
  • жучки "переїхали" з заражених рослин, що стоять поруч;
  • комах "принесло" вітром або дощем.

Особливої небезпеки такі комахи не несуть, але якщо ви використовуєте неправильні підгодівлі або занадто часто поливаєте рослини, то жучки будуть розмножуватися активніше, а ви швидше їх помітите.

Як позбутися від білих жучків в землі кімнатних рослин

Перш ніж бездумно пересаджувати квіти, обробляти їх інсектицидами або взагалі викидати, ви повинні визначити, яка саме комаха атакувала вашу квітку. Від цієї інформації залежить і метод боротьби з нею.

Попелиця

Може бути білого, сіро-білого, бежевого, білувато-зеленого або жовтуватого кольору. Небезпечна для рослин, так як харчується їх соком, проколюючи стебла. В результаті квіти повільніше розвиваються і швидше висихають. Крім того, попелиця майже блискавично розмножується і переносить вірусні захворювання.

Як позбутися: приготувати часниковий, цибульний, цитрусовий і тютюновий настої або мильний розчин і поливати їм рослини. В крайньому випадку використовувати біопрепарати від попелиці.

Білокрилка

Комаха з білим або жовтувато-червоним забарвленням, схожа на витончену моль. Найчастіше, білокрилка ховається під листям, харчуючись їх соком. Там залишає личинок і липкі сліди, які провокують появу гнилі і грибка. Ослаблена рослина не може самостійно боротися з такою агресією, тому стає легкою здобиччю для інших комах.

Як позбутися: використовувати настій часнику або деревію, якщо не допомагає - інсектициди, але до них у білокрилки вражаючий імунітет.

Мокриця

Істота із загону ракоподібних, активність проявляє вночі і дуже любить вологі місця. Харчується живими або відмерлими рослинними тканинами, переносить небезпечні інфекції.

Основна вимога для мокриці - висока вологість, тому якщо ви не хочете обзавестися таким "сусідом", запам'ятайте кілька правил:

  • не поливайте квіти занадто часто;
  • зливайте воду з піддонів;
  • не зловживайте обприскуванням;
  • постійно провітрюйте рослини.

Як позбутися: від мокриці можна поставити пастку у вигляді шматочків сирої картоплі в квітковому горщику, а якщо не допоможе - пересадити рослину в ємність з знезараженим грунтом.

Вас також можуть зацікавити новини: