Які квіти можна посадити в березні / pixabay.com

Погода в березні не радує, але це не привід сидіти склавши руки - як раз час сіяти квіти для саду. Розповідаємо, які квіти можна посадити в березні, щоб вони радували до осені. 

Раніше ми розповідали, що можна посадити в березні на розсаду на підвіконні і в теплиці.

Які квіти посадити в березні

  • Вербена

Вербену люблять за невибагливість і яскраві квіти, а цвіте вона аж до початку заморозків. Насіння вербени сіють на розсаду в березні, а перші сходи з'являються через 15 днів. У грунт вербену висаджують в травні. Під час висадки потрібно враховувати, що вербена любить простір, тому сіянці потрібно садити на відстані 25-30 см. 

Відео дня
  • Флокс однорічний

Висівають на розсаду в березні, насіння проростає на поверхні грунту і на світлі. Флокс дуже швидко сходить - через 5-8 днів вже з'являються проростки. У відкритий грунт висаджують його в квітні-травні, коли грунт досить прогріється. Цвіте флокс з червня і до заморозків.

  • Аліссум однорічний

Цією квіткою часто прикрашають клумби безперервного цвітіння - вона покриває їх красивим килимом. У аліссума приємний медовий аромат і ніжні квіти. Сіють на розсаду з середини березня до початку квітня, перше насіння проростає через 10-12 днів. Пересаджують аліссум в грунт у кінці травня. 

  • Левиний зів 

Зазвичай левиний зів висівають прямо в грунт, коли той досить прогріється. Але в березні його краще посадити на розсаду. Для цього насіння перемішують з піском, присипають землею і поливають. Вже через 10 днів з'являються перші сходи. Пересаджувати в квітник левиний зів можна через півтора-два місяці. Цвіте він з червня по листопад.

  • Клеома

Рясно цвіте з червня і до заморозків. Це незвичайна і ароматна квітка, сіють її на розсаду в березні, а в грунт пересаджують у другій половині травня. Як і вербена, клеома любить простір - висаджувати саджанці потрібно на відстані 50 см один від одного.

  • Петунія 

Квітка, яку зазвичай прийнято висаджувати в горщиках і прикрашати ними тераси, дуже красиво буде виглядати в саду. Насіння сіють на розсаду тільки поверхнево, а через 7-14 днів з'являються перші сходи. Висаджувати петунію у відкритий грунт можна після того, як відступлять заморозки, на відстані 30-35 см. Цвіте вона безперервно з весни до осені.

  • Лаванда 

У березні також висівають лаванду. Перші сходи з'являються через 14 днів, а в грунт її можна пересадити, коли пройдуть всі весняні заморозки. Лаванда любить сонце. Прекрасна тим, що своїм ароматом відлякує мух, комарів, міль і різного роду шкідників. Тому її часто садять під вікнами кухні або вітальні. Цвіте лаванда аж до жовтня.  

Вас також можуть зацікавити новини: