Навіщо приносити додому бузок / pixabay.com

У народі вірять, що квітка має магічні властивості, тому часто садять бузок біля будинку. Вважається, що букет бузку в сезон потрібно обов'язково принести додому. УНІАН розповідає, навіщо це робити і де повинен стояти букет.

Раніше ми розповідали, чому не можна рвати бузок і що буде, якщо обірвати кущ.  

Чи можна приносити в дім бузок

Існує багато прикмет і забобонів, пов'язаних з квіткою і тим, чи треба рвати бузок. Вважається, що букет бузку, принесений в дім, наповнює його позитивною енергією і радістю, а також дарує гармонію і душевний спокій. У цього твердження є логічне обґрунтування. З точки зору ароматерапії бузок:

Відео дня
  • заспокоює нерви, знімає відчуття втоми і розслабляє людину;
  • допомагає в нових справах;
  • сприяє концентрації, впорядковує думки і підвищує працездатність;
  • розкриває потенціал і таланти людини, приносить натхнення.

Якщо вірити народним прикметам, букет з бузку саме лілового кольору оберігає будинок від темних сил і примар - вони не виносять його запах, а також захищає мешканців будинку від пристріту і порчі. 

Вважається, якщо в місячну ніч поставити букет бузку біля ліжка, то можна побачити віщий сон. Але залишати такий букет в спальні все ж не радять - занадто сильний у квітки аромат. Саме через нього не рекомендують ставити бузок біля ліжка хворої людини, а також постійно перебувати самому біля квітів. 

Що буде, якщо подарувати бузок

Бузок не прийнято дарувати стороннім людям - такий букет означає близькі та довірчі стосунки між людьми. 

Якщо хлопець дарує бузок дівчині - це означає освідчення. Доброю прикметою вважається букет бузку, подарований на день народження - така людина буде щасливою. 

Яким би не був букет, особисто зібраний чи подарований, обов'язково знайдіть в ньому квітку з п'ятьма пелюстками, загадайте бажання і з'їжте. Або ж сховайте в скриньку - до тих пір, поки загадане не збудеться.

Вас також можуть зацікавити новини: