УНІАН розповість, чи можна повертати порожній контейнер / фото ua.depositphotos.com

Часто на знак поваги родичі, друзі або сусіди приносять частування у своєму посуді, який після необхідно обов'язково повернути. Читайте в матеріалі нижче, чи можна повертати порожній контейнер, тарілки, чашки та інший посуд.

Чому не можна повертати посуд порожній - повір'я

По-перше, говорячи про те, чи можна брати чужий посуд, варто відзначити, що насправді це не небезпечно. Важливо - швидше його повернути господареві. За прикметою, чужі тарілки вдома призводять до фінансових проблем. Аналогічна відповідь підійде і до питання, чи можна віддавати посуд з дому: необхідно простежити, щоб його обов'язково повернули.

По-друге, вважається, що, посуд не можна повертати порожній. Є ризик несвідомо злякати удачу, залучити неприємності у дім і навіть спровокувати сварку з тим, хто приніс частування. Саме тому в ту чи іншу ємність краще обов'язково щось покласти в якості відповідного частування. Це можуть бути цукерки, печиво або щось інше за бажанням.

Відео дня

Окремо варто запам'ятати, чи можна віддавати порожні пляшки. Краще цього не робити, як і не зберігати порожню тару вдома. Пляшки потрібно відразу викидати.

Чому не можна залишати порожній посуд на столі - що важливо знати

Згідно зі старим повір'ям, порожні тарілки, чашки та інший посуд на стіл класти не можна. Вважається, що таким чином в дім накликається безгрошів'я. Для достатку навпаки потрібно залишати на столі хоча б одну ємність з чим-небудь смачним.

Що робити, якщо подарували порожню чашку - прикмета

Не дарувати порожні чашки (особливо одиноким людям) - негласне правило для багатьох. Вони вірять, що подібний подарунок приверне нещастя, як у фінансових справах, так і в особистому житті. Якщо вам все-таки подарували порожню чашку, попросіть кілька монет у дарувальника.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, де зберігати кришки від каструль на кухні.

Вас також можуть зацікавити новини: