Що можна і не можна робити в п'ятницю 13 / depositphotos.com

П'ятниця 13 у багатьох культурах вважається днем містичним, негативним і мало не проклятим днем. Лікарі не призначають на цей день операцій, в деяких країнах не будують будинки з 13-м поверхом, а езотерики і астрологи щосили готуються до цієї дати. УНІАН розповість, до чого потрібно бути готовими сьогодні.

П'ятниця 13 - історія і забобони

Одні з перших згадок п'ятниці 13 беруть свій початок ще в епоху Середньовіччя. Число "13" - чортова дюжина, а за старих часів вважали, що саме в цю дату відьми і чаклуни збираються на шабаші в кількості дванадцяти чоловік, а тринадцятим завжди приходить Сатана.

Християнство пропонує своє трактування страшної дати і акцентує увагу на невипадкових збігах:

Відео дня
  • Юда, який зрадив Ісуса Христа, був тринадцятим апостолом.
  • Адам і Єва скуштували заборонений плід тринадцятого числа.
  • Ісуса Христа розіп'яли на Хресті в п'ятницю.
  • Каїн убив свого брата Авеля теж у п'ятницю.

Для тих, хто розбирається в історії і знає про Орден Тамплієрів, буде цікавим реальний історичний факт. У 1307 році, в п'ятницю 13-го, було заарештовано велику кількість учасників цієї організації. Довгий час їх тримали у в'язниці, а потім спалили на вогнищах святої інквізиції. Учасники Ордена були страчені на поширення єресі.

Забобони про п'ятницю 13 настільки вразили уяву людей, що в XVIII столітті владою Англії було прийнято рішення побудувати корабель під назвою "П'ятниця", щоб переконати громадян в тому, що нічого страшного з судном не станеться. Будівництво почали в п'ятницю 13, на воду він був спущений в такий же "містичний день", та й у відкрите море вийшов теж в п'ятницю 13. Дивно, але корабель в результаті безслідно зник разом з екіпажем і ніхто ніколи більше його не бачив.

Що можна і не можна робити в п'ятницю 13

Незалежно від того, забобонні ви чи ні, експерти з езотерики рекомендують поберегти себе і відмовитися від деяких дій. В п'ятницю 13 не можна:

  • влаштовуватися на нову роботу;
  • переїжджати і їхати у відпустку;
  • водити машину або інший транспортний засіб;
  • починати нові проекти;
  • планувати своє майбутнє.

Також небажано занадто сильно веселитися в цей день - потойбічні сили захочуть налагодити баланс енергій і пошлють вам якісь неприємності.

Найкраще, що ви можете зробити в п'ятницю 13 - це провести час наодинці з собою або зі своїми близькими. Також можете провести косметологічні процедури, зайнятися йогою або сходити на прогулянку. В цілому, вибирайте діяльність, яка приносить вам задоволення і гармонію.

П'ятниця 13 - міф про ворожіння

Езотерики і церква розходяться в думках про те, чи можна гадати в такий нестабільний день. За християнськими віруваннями, гадати не можна ні в який день, так як бажання знати свою долю - це гріх. А ось досвідчені ворожки, навпаки, стверджують, що в п'ятницю 13 концентрація енергій настільки потужна, що ви точно отримаєте відповідь на свої питання.

Ворожіння на воску

Кращий час для ворожіння - глибокий вечір (10 або 11 годин). Візьміть глибоку тарілку і налийте в неї води. Поруч поставте церковну свічку. Якщо носите хрестик або кільця - зніміть.

Запаліть свічку, візьміть її в руки, закрийте очі і подумки задайте питання, яке вас хвилює. Потім нахиліть свічку полум'ям над тарілкою і дочекайтеся, поки віск почне капати. Не відкриваючи очей, рахуйте до 13 і прибирайте свічку. Застигла фігура з воску і буде відповіддю на ваш запит, трактування можете знайти самостійно.

Ворожіння з кішкою

Найпростіший і зручний метод для тих, у кого є домашній улюбленець. Задайте ввечері в п'ятницю 13 питання і покличте кішку. Звертайте увагу, з якої лапи вона починає до вас йти. З правої - відповідь "так", з лівої - "ні".

Ворожіння з дзеркалами

ВАЖЛИВО: даний спосіб ворожіння вважається найбільш небезпечним. Ворожки не рекомендують використовувати його новачкам або на самоті. Незважаючи на наслідки, які можуть бути у вас, ворожіння на дзеркалах - це завжди 100% правдивий результат.

Після півночі в п'ятницю 13 завісьте всі вікна в будинку, приберіть зі столу скатертину і поставте на нього дзеркало. Візьміть церковну свічку і накресліть в повітрі 13 хрестів. Потім поставте цю свічку між собою і дзеркалом і вдивляйтеся в відображення 13 хвилин. У дзеркалі ви побачите образи і фігури, які дадуть вам відповідь на питання. Якщо не побачили, то оберніть дзеркало білою тканиною і покладіть під подушку - інформація прийде уві сні.

Вас также могут заинтересовать новости: