Місячний посівний календар / фото ua.depositphotos.com

Вересень – це час збору врожаю овочів, фруктів і ягід. В цей час висаджують багаторічні квіти і чагарники, а також деякі озимі культури. Щоб робота з рослини пройшла вдало, постарайтеся вибирати сприятливі дні за місячним календарем. Деякі фази місячного циклу зовсім не підходять для певних робіт.

Сприятливі дні для посадки культур

Редис в теплиці – 3, 15, 16, 24, 25, 29, 30 вересня.

Капуста в теплиці – 3, 10, 11, 19, 24, 25, 29, 30 вересня.

Відео дня

Зелень – 3, 10, 11, 19, 29, 30 вересня.

Агрус і смородина – 9-11, 15, 16, 19, 24, 25 вересня.

Малина і ожина – 3, 9-11, 15, 16, 29, 30 вересня.

Місячний посівний календар на вересень по днях

1-3 вересня – посадка малини, винограду, заготівля соків і вина. Не можна викопувати коренеплоди і збирати горіхи.

4-5 вересня – викопують картоплю, перекопують грядки, збирають урожай для тривалого зберігання. Хороші дні для боротьби з хворобами і шкідниками. Не рекомендуються підгодівлі і поливи.

6-8 вересня – період молодика. Роботи з рослинами не проводяться.

9 вересня – збір насіння, прибирання коренеплодів, підготовка і розпушування грунту. Можна поливати рослини і вносити добрива. Посадка винограду, полуниці, вічнозелених рослин.

10-12 вересня – збір врожаю, викопування картоплі, висадка розсади помідорів і огірків в теплицю. Хороші дні для висадки чагарників і квітів з колючками. Не рекомендується обрізати дерева.

13-14 вересня – посадка озимих культур, обробка від шкідників і хвороб. Прибирання картоплі для зберігання. Не рекомендується поливати і обрізати рослини. 

Читайте такожМісячний календар снів 2021: значення сновидінь на серпень15-16 вересня – висадка розсади в теплицю, збір насіння і коренеплодів, обробка від хвороб. Не можна пересаджувати рослини. Хороші дні для приготування заготовок на зиму.

17-19 вересня – неврожайні дні. Не рекомендується садити і сіяти рослини, а також вносити добрива. Можна збирати урожай овочів і фруктових дерев, обрізати дерева, видаляти бур'яни.

20-22 вересня – у дні повного місяця роботи з рослинами не проводяться.

23-24 вересня – збір врожаю на зберігання, прополка і обрізка рослин, збір лікарських рослин, ягід і грибів. Не можна садити і сіяти рослини і кімнатні квіти. Також не рекомендується обрізати, пасинкувати, підгодовувати рослини.

25 вересня – посадка цибулі та часнику в теплиці, внесення добрив, обрізка дерев і кущів. Хороший день для збору фруктів і горіхів.

26-28 вересня – збирання врожаю на довге зберігання, лікування і обприскування дерев, викопування цибулин. Не рекомендується пересаджувати рослини.

29-30 вересня – не рекомендується використовувати хімічні добрива і отрутохімікати. Посадка троянд і декоративних чагарників, багаторічних квітів. Посів зелені, шпинату, цвітної капусти в теплицю.

Вам також може бути цікаво: