Дитину не завжди заборонено називати на честь родичів / depositphotos.com

Поява на світ нової душі - хвилююча і радісна для батьків подія, а підбір імені для малюка стає завданням для всієї родини. Однак існують правила, згідно з якими, дилема про те, чи можна назвати сина на честь загиблого батька або іншого родича, нехай навіть живого, взагалі не повинна виникати.

Чи можна називати дитину на честь живої людини - точна відповідь

За народними звичаями вважається, що давати ім'я дитині можна, якщо воно не повторює:

  • ім'я бабусі з татової сторони (його мами);
  • ім'я дідуся з маминої сторони (її тата);
  • імена самих батьків;
  • ім'я святого, чий день відзначається напередодні дня народження малюка.

Відштовхуючись від цієї інформації, ви не повинні більше сумніватися, можна називати дитину ім'ям родича чи ні. Якщо дуже хочеться, то дайте ім'я, але тільки не первістку, інакше рано помре або він, або та людина, в честь якого назвали чадо.

Відео дня

Не сумнівайтеся, чи можна називати дитину на честь живого дідуся - однозначно "так", тільки якщо це не батько мами новонародженого. Але врахуйте - якщо назвати дитину ім'ям бабусі чи дідуся, які мають негативні моральні якості, або в принципі в житті не зовсім хороші люди, то і малюка чекає така ж доля.

Чому не можна називати дітей на честь родичів, які загинули

За старих часів вважалося, що давати синові або дочці статус тезки померлої людини не можна тільки в двох випадках:

  • при рано померлому - нерозтрачена енергія небіжчика вплине на життєвий шлях новонародженого;
  • якщо мати померла під час пологів, а батько - до (коли бажаєте назвати на честь них).

У всіх інших випадках називати дитину на честь когось, хто покинув наш світ, не забороняється. Існує звичай про те, чи можна називати дитину ім'ям померлої бабусі, якщо вона, наприклад, загинула на війні. Народні прикмети в даному випадку дають позитивну відповідь - наші предки вірили, що душа того, хто впав у битві або був причетний до боїв, віддавши своє життя за добру справу, позитивної енергетики. 

Саме тому за старих часів люди навіть не вагалися, чи можна називати дитину на честь прадіда, якщо він був воїном - дитина ставала тезкою померлого і з честю несла пам'ять про покійного.

Вас також можуть зацікавити новини: