Період ретроградного Меркурія збігається з періодом ретроградного Марса / фото ua.depositphotos.com

Багато хто чув про періоди ретроградного Меркурія, енергія якого сприяє зміні наших планів, у сфері комунікації складається все дуже не просто. Зовнішні обставини змушують коригувати все раніше заплановане. Мета ретроградного Меркурія - зробити людей терплячішими, це допоможе впоратися з неприємними обставинами в цей період.

Не соромтеся перепитувати і перечитувати - це вбереже від можливих негативних наслідків. Аналізуючи події Вашого життя, ви знайдете причинно-наслідковий зв'язок і, можливо відкриєте для себе деяку закономірність і зрозумієте важливі для вас речі, розповіла УНІАН астролог Марина Скаді.

Період ретроградного Меркурія (14.10 – 03.11) збігається з періодом ретроградного Марса (10.09-14.11), тому дуже важливо відстежувати свої дії і думки, щоб уникнути багатьох розчарувань. Будь-які домовленості (письмові або усні) досягнуті в цей період обов'язково зміняться після завершення ретро руху Марса і Меркурія.

Відео дня

Читайте такожНазвано знаки Зодіаку, які ніколи не прощають зрадуНевідповідний час для починання будь-якої нової справи, але водночас, якщо ви довго відкладали якусь справу, то саме зараз, задіявши старі зв'язки і робочі проекти, Ви зможете знайти всі ресурси для того, щоб нарешті, зробити перший крок-створити фундамент.

У цей період дуже корисно поспілкуватися з кимось із минулого, а людина, з якою ви давно не бачилися або перестали контактувати, може знову з'явитися у Вашому житті. Якщо ви отримуєте будь-які пропозиції, не поспішайте їх приймати і робити висновки, будьте дуже обережні з інформацією, яку Ви отримуєте. Дотримуйтесь запобіжних заходів при роботі з будь-якою технікою, дотримуйтесь правил дорожнього руху. Не варто лихачити за кермом, демонструючи крутість сусідам по дорозі. Це не найкращий час, щоб продавати або купувати щось. А ось для повернення боргів-прекрасний час. Чи не відповідний період для з'ясування відносин з оточуючими, але зате відмінно підходить для того, щоб розібратися в собі, своїх думках і бажаннях.

У період ретроградності, поява щасливих шансів і можливостей пов'язані з людьми з минулого. Відбуваються ситуації, коли виникає необхідність звернутися до людини, з яким може бути, був конфлікт, але саме ця людина здатна допомогти вам в обставинах, що склалися.

ОВЕН

Вас можуть підводити помилки в дрібницях, так що, перш за все, варто проявляти уважність, особливо у фінансових справах. Ви можете відчути себе емоційно затиснутими, або з'явиться недовіра, ревнощі до Партнерів. Підозри і глибоко вкорінені страхи, внутрішні проблеми, проявлять себе. Але це хороший період для опрацювання своїх тіньових сторін, що дасть внутрішнє оновлення, яке потягне за собою позитивні зміни на зовнішньому рівні. 

ТІЛЕЦЬ

Через гроші або майнові питання виникають конфліктні ситуації.  Досягти взаєморозуміння можна, але для цього важливо будувати відносини і розмову таким чином, щоб кожна зі сторін відчувала себе рівноправною, щоб не виникало враження, що один експлуатує іншого. Необхідно заглянути в минуле, відродити спогади і зв'язки з давніми партнерами, що виявиться для вас ресурсом для розв'язання проблем сьогоднішнього дня. 

БЛИЗНЮКИ

Меркурій - ваш управитель і період ретроградності ви будете дуже гостро відчувати. Теми професійної діяльності, побутових проблем, здоров'я, стануть для вас найактуальнішими в цей період. Ви можете відчувати нервозність і дискомфорт через часті помилок і перевантажень на роботі. Відбуваються збої і зупинки в сфері комунікацій, знижується ділова активність і розумові процеси. Використовуйте цей період, щоб зробити крок назад і проаналізувати свої слова і дії.

РАК

Виникає необхідність впритул зайнятися сімейними і домашніми справами. Комусь належить розв'язувати питання з нерухомістю, змінити місце проживання, для когось на перший план вийдуть турботи, пов'язані з літніми батьками. Ви будете більш емоційні і мрійливі, ніж зазвичай, з'являється образливість. Зараз дуже важливо повірити в себе і в свої можливості, налаштуватися на позитивний розвиток ситуації і діяти в злагоді з ритмами Всесвіту, а також нормами і правилами суспільства. 

ЛЕВ

Повільно вирішуються важливі для вас питання, з'являється непорозуміння з родичами і батьками. Незалежно від глибини протиріч, тертя здатні швидко перейти в гостру стадію. Це клопіткий період, що вимагає вміння налагоджувати контакти і зв'язки, розв'язувати організаційні питання. Якщо ви зможете це виконати, то діяльність, пов'язана з торгівлею, наданням послуг, може принести вам дохід, тому що посилиться потік клієнтів і покупців. Можливі зустрічі (приємні і не дуже), відновлення взаємин.

ДІВА

Меркурій, ваш управитель, при ретроградному Русі дає складності взаєморозуміння з оточуючими, клопоти, помилки. Ви витрачаєте багато енергії, повертаючись назад до висловлених думок, щоб упевнитися, чи так ви передали їх іншим, чи правильно Вас зрозуміли. Дуже важливо зараз виражатися ясно і чітко, уникаючи двозначності. З братами або сестрами активізується спілкування, можливо теми стосуються батьків, спадщини, сімейного бізнесу або майна. При бажанні або необхідності, ви зможете відновити відносини з людиною з минулого. 

ТЕРЗИ

Посилюється інтерес до грошових справ, мислення стає більш практичним. Покупки, витрати, витрати стають основною темою розмов. У цей час ви можете шукати роботу або додаткові джерела заробітку. Можливо, зміниться рівень, способи або сфера заробітку. Ви можете змінити або знайти нові джерела доходу, встати перед дилемою, на що вигідніше витратити гроші, або зіткнутися з непередбаченими витратами. З'являється можливість поліпшити взаємини з рідними і двоюрідними братами і сестрами, а також родичами з боку чоловіка. 

СКОРПІОН

У цей період бажано займатися питаннями, які не вимагають остаточних висновків і прийняття доленосних рішень. Ваш вплив на романтичного партнера, чоловіка, членів сім'ї, помітно зростає. Сприятливий період для відновлення відносин. З'являється безліч приводів для бесід, обміну новинами, ділових переговорів. В даний період сприятлива робота з інформацією, підвищується здатність до поглибленого навчання і будь-яких інтелектуальних занять. Виникне можливість записатися на курси, про які ви давно думали. 

СТРІЛЕЦЬ

Виникає бажання пошкодувати себе, згадати неприємності, які довелося пережити. Від такого жалісливого настрою важко позбутися. Замість того, щоб занурюватися в усе це, скористайтеся можливістю позбутися від непотрібного вантажу і, нарешті, знайти душевний спокій. Знайдіть справу, яка дозволить вам відволіктися або проявіть турботу про інших. Важливо підтримувати зв'язки в групі і брати активну участь в житті колективу. Вас може залучати діяльність в різних громадських рухах і благодійних організаціях.

КОЗЕРІГ

З друзями та однодумцями виникають складнощі в процесі участі в громадській роботі. Можливі конфлікти через те, що не були враховані всі деталі або плани не узгоджувалися заздалегідь. Можливі розмови на незручні теми, зустрічі з людьми з минулого. Виникають перешкоди в багатьох справах, зриваються поїздки, змінюються плани, що тягне за собою переживання, аж до нервових зривів. Бережіть себе, будьте обережні за кермом, продумуйте кожен крок, узгоджуйте свої дії з ближнім оточенням.

ВОДОЛІЙ

У цей період з'являється реальна можливість реалізації вже сформованих планів завдяки, наприклад, додатково отриманої інформації, відновлення взаємин з давніми партнерами, використання старих ділових зв'язків. Деякі довгострокові проекти будуть завершені і схвалені. Можливі зміни, пов'язані з роботою, наприклад, пропозиція про зміну посади. Професійні та матеріальні сфери вимагають докладання сил і енергії, доводиться працювати на знос, переробляти багато раніше виконаних завдань.

РИБИ

Ймовірно повернення до якоїсь забутої ідеї або старого творчого проекту. Вдалий час відправитися в подорож, в приємне місце, де вже бували раніше. Колишні улюблені можуть нагадувати про себе різними способами. Але зараз можна і обманутися, прийнявши гру партнера за серйозні наміри. Ви можете здивувати оточуючих своєю різкою реакцією на дії колег і всіх тих, хто зазіхає на ваш особистий простір і обмежує ваші можливості. Корисно застосовувати вже випробувані схеми оздоровлення - раніше застосовувалися дієти, вправи, методи, будуть дуже ефективні. 

Раніше астрологи назвали знаки зодіаку, яких у жовтні накриє хвилею успіху.