Новий рік наближається, і вже скоро треба буде обирати новорічну красуню. Тут постає дилема: яку ж ялинку обрати – штучну чи натуральну?

Екопродукт

Натуральне дерево, яке виросло у лісі, на відміну від пластикових, не шкодить природі. Крім того, лісова красуня виділяє у повітря ефірні масла, які допомагають побороти застуду та віруси. Запах та вигляд – ще 2 приводи обрати живу ялинку, яка додає атмосфери свята та створює настрій. Ну і, звісно, ціна: натуральну можна купити за 300-500 грн, тоді як якісна штучна коштує не менше тисячі. Зручно й те, що після свят жива ялинка відправляється на смітник чи переробку, не займаючи місця в квартирі.

Читайте такожСвято наближається: кращі ідеї подарунків на Новий рік 2020

Штучна

Штучну ялинку можна використовувати для прикрашання оселі необмежену кількість разів. Голки пластикової красуні не опадають, і вам не доведеться знаходити їх у килимі ще в травні. Безперечно, плюсом є і зовнішній вигляд: якісна штучна ялинка виглядає навіть краще за натуральну.

Ну і, звичайно, один із головних аргументів – турбота про навколишнє середовище та екосистему. Щороку мільйони ялинок зрубують, щоб потішити людей. Багато з них не вирощені спеціально для свят та не мають відповідних чіпів. На думку захисників природи, покупка живої ялинки – це підтримка споживацького ставлення людини до природи.

Яку ж новорічну красуню обрати – вирішувати тільки вам.