Зима - це період різдвяних ярмарків і яскравих вогнів / Фото УНІАН

Плани на зиму: вогні різдвяних ярмарків, душевні концерти і довгоочікувані святкові кінопрем'єри

07:09, 30.11.2019
29 хв. Туризм

Зима – це сезон великих свят, а тому і заходи в цей період відповідні. У грудні вулиці загоряються яскравими вогнями, а численні різдвяні ярмарки просто манять ароматами глінтвейну. Ті ж, хто на відріз відмовляються мерзнути на вулиці, прямують до концертних залів або кінотеатрів. УНІАН.Туризм зібрав великий гід по головним подіям грудня 2019 – січня 2020 року в Києві й не тільки, щоб вам було легше скласти свій графік святкувань.

Різдвяні ярмарки в Києві 2019-2020

Зима у більшості з нас асоціюється з різдвяними та новорічними святами. У грудні святкова атмосфера буквально вривається на вулиці, в торгові центри, кафе і навіть офіси. Ну а в центрі всього цього – вже традиційні різдвяні ярмарки. На жаль, в Україні вони все ще відкриваються помітно пізніше, ніж у наших західних сусідів – в Європі різдвяні містечка працюють ще з середини листопада. І, тим не менш, нова традиція святкувати Різдво в Україні ще й 25 грудня, все ж дещо наблизила початок зимових гулянь в Україні.

Новий рік 2020 на Софії (14 грудня – 13 січня)

Читайте такожВстигнути на Різдво до Європи і не розоритися

У Києві цього року працюватимуть одразу кілька різдвяних містечок, але головна новорічна ялинка країни вже традиційно розміститься на Софійській площі. Урочисте відкриття різдвяного ярмарку тут заплановано на суботу 14 грудня, а вже в четвер 19 грудня – у день Святого Миколая – тут запалять новорічну ялинку. Також великі гуляння на Софійській заплановані на 25 грудня (католицьке Різдво), 31 грудня (Новий рік) і 7 січня (святкова хода звіздарів і різдвяний концерт).

Такою була головна ялинка країни в минулому році / Фото УНІАН

Працюватиме різдвяний ярмарок на Софії щодня протягом місяця з 10:00. Основна тема цього року – казка про Лускунчика і чарівні королівства. Різдвяне містечко поділять на чотири королівства: Королівство подарунків (ярмарок сувенірів і подарунків), Королівство смаку (напої і їжа), Королівство розваг (святкове містечко для дітей з атракціонами, аніматорами та конкурсами) і Королівство лайків (численні фотозоны на Софійській площі та Володимирському проїзді). Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Новий рік 2020 на Подолі (14 грудня – 19 січня)

Столичний Поділ, від Контрактової до Поштової площ, вже не перший рік є однією з найулюбленіших святкових локацій киян і гостей столиці. Цього року різдвяне містечко відкриється 14 грудня, проте на відміну від свого «софійського» брата пропрацює майже на тиждень довше – аж до 19 січня. Тут же очікується масштабна концертна та розважальна програма 19 грудня на свято Святого Миколая, 25 грудня на католицьке Різдво, 31 грудня на Новий рік, 7 січня на православне Різдво і 14 січня на Святого Василя.

Різдвяне містечко на Контрактовій площі - одне з найулюбленіших серед киян / Фото УНІАН

Читайте такожЯк не зіпсувати своє європейське Різдво

Цього року тематикою свята на Подолі стане опішнянська кераміка, а тому виконане різдвяне містечко буде в етностилі, з тематичними інсталяціями та розвагами. Гостей свята чекає різдвяний ярмарок зі смаколиками і сувенірами для всієї родини; стріт-арт каток, гірка та традиційні розважальні заходи; колоритні арт-об'єкти в опішнянському стилі, світлові інсталяції і фотозони; резиденція Святого Миколая для найменших відвідувачів. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Зимова країна на ВДНГ (7 грудня – 1 березня)

Найтриваліше різдвяне містечко України вже традиційно облаштовують на території столичного ВДНГ – відкривається тематичний парк-фестиваль «Зимова країна» вже 7 грудня, а триватиме він до самої весни. Цього року організатори обіцяють значно розширити тематику розваг, а концепцією сезону стане тема втілення мрії.

Зимова країна на ВДНГ / Фото Марина Григоренко

Вже традиційно однією з ключових локацій стане романтичний каток під відкритим небом, поруч з яким розміститься вулична територія фудкортів зі смаколиками та гарячими напоями. Також на території ВДНГ працюватиме критий фудкорт «Баварський двір». Крім того, гостям обіцяють облаштувати величезні тюбінгові гірки, екстремальні атракціони і мотузковий парк на деревах.

Читайте такожЗимова казка в Інсбруку: вирушаємо на пошуки різдвяного дива

Серед нових локацій, які з'являться в цьому сезоні на ВДНГ – «Різдвяна фабрика мрій» у другому павільйоні. Це казкове містечко з реалістичними декораціями і різними майстернями, де серед іншого гості зможуть познайомитися з процесом виготовлення скляних ялинкових прикрас. Тут є кабінет і ельфа-чарівника, і величезні кімнати з машинами, за допомогою яких виробляють ялинкові прикраси, спеціальні ванни для їх сріблення і художня майстерня з розпису готових іграшок. Також у казковому місті працюватиме Різдвяна пошта. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Новорічний фестиваль гігантських китайських ліхтарів на Співочому полі (13 грудня – 2 лютого)

Вже другий рік поспіль на території столичного ландшафтного парку «Співоче поле» пройде фестиваль китайських ліхтарів. Минулого року він викликав справжній ажіотаж серед киян та гостей столиці, навіть незважаючи на чималу ціну вхідного квитка (160 гривень для дорослих, дітям до 7 років безкоштовно). Фестиваль працюватиме щоденно з 16:00 до 22:00, адже тільки в темний час доби можна побачити величезні ілюмінаційні локації у всій красі.

Крім більш як 30 «драконів» на гостей чекають дитячі зони, резиденція Діда Мороза, фуд-зона з китайською їжею і ароматним глінтвейном, ярмарок сувенірів, тематичні майстер-класи і масштабна розважальна програма. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Новий рік на виїзді

Зрозуміло, однією столицею різдвяні та новорічні заходи в Україні не обмежуються. Також можна вибратися на вихідні в інші міста України. Наприклад, у Львів – традиційно дуже популярний святковий напрямок. Цього року львівський ярмарок відкриється 13 грудня, а пропрацює до 19 січня.

Різдвяний ярмарок у Львові завжди збирає чимало туристів / Фото УНІАН

Також цікаві різдвяні ярмарки влаштовуються в Чернівцях, Вінниці, Одесі, Харкові та інших містах України. Загалом, варіантів для різдвяної подорожі більше, ніж достатньо. Тільки врахуйте, що підготовкою до святкової поїздки потрібно почати займатися вже зараз, адже в топ-сезон можуть бути проблеми з квитками на потяги і з наявністю номерів у готелях або квартир (і не варто забувати, що ціни на них в Україні традиційно злітають ближче до свят).

Читайте такожВ Україні як в Європі: три «західні» ідеї для осіннього уїк-енду

Ну а якщо не хочете гучних гулянь – можна відправитися за місто або ж в гори. На щастя, практично всі в Україні вже зрозуміли, що на зимових гуляннях можна добре заробити, тому всі заміські парки розваг та бази відпочинку обов'язково готують щось особливе до свят. Більше того, чимало туристичних фірм організовують спеціальні тури як по Україні, так і за кордон, це якщо вам ліньки самим займатися плануванням.

Найяскравіші концерти зими 2019-2020

Зимовий період зазвичай вважається порівняно спокійним у плані великих концертів, хоча б тому, що в холодну пору року ми залишаємося без зручних «відкритих» концертних майданчиків. Тим не менш, знову ж таки завдяки холоду, люди намагаються переносити своє культурне життя в приміщення, чим численні організатори не втрачають можливості скористатися, пропонуючи чимало цікавих музичних заходів на будь-який смак та бюджет. Ми зупинимося на найцікавіших з них. Спойлер: можна порадіти, що серед найгучніших музичних подій зими 2019-2020 велика кількість українських виконавців.

KARNA (5 грудня, Київ, клуб Atlas)

Розпочнеться зимовий концертний цикл в Україні гучними концертами місцевих виконавців, серед яких гурт KARNA, що грає в самобутньому жанрі гуцул-метал. Група існує з 1997 року, за ці роки через багато що пройшла, але, тим не менш, досі продовжує «запалювати» публіку енергійними треками з національним колоритом.

В кінці листопада – на початку грудня KARNA дасть кілька концертів у різних містах України, однак наймасштабніший з них відбудеться 5 грудня у столичному клубі Atlas. Початок о 19:00, вартість квитків від 390 гривень. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

ДахаБраха (6 грудня, Київ, Палац спорту)

6 грудня в Києві пройде відразу кілька гучних музичних подій, однією з найцікавіших серед яких стане концерт українського етно-гурту ДахаБраха. Мабуть, це одні з найуспішніших за кордоном вітчизняних музикантів, які при цьому випускають дійсно унікальний продукт, що знайомить меломанів з усього світу з українською культурою. За роки свого існування музиканти встигли відкатати тури по Європі та США, засвітилися на великих фестивалях на кшталт Glastonbury чи Sziget і, звичайно ж, випустили кілька вартих уваги альбомів.

Цього разу музиканти мають намір зібрати столичний Палац спорту 6 грудня. Початок о 19:00, вартість квитків від 390 гривень. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

ТНМК. 21 рік альбому «Зроби мені хіп-хоп» (6 грудня, Київ, Bel etage)

Наприкінці 90-х «Танок на майдані Конґо», скорочено ТНМК, стали справжнім проривом на українській музичній сцені. Мабуть, це був перший і досі один з найуспішніших хіп-хоп гуртів в Україні. Навіть через 20 років їхні хіти «Зроби мені хіп-хоп» або «ПоRAРалося серце» здатні легко змусити публіку ритмічно підтанцьовувати.

6 грудня група дасть концерт у столичному клубі Bel etage з нагоди виходу свого найбільш значущого альбому, і, що важливо, вперше за 15 років ТНМК виступить у золотому складі – Фоззі, Фагот та Діля. Початок о 19:00, вартість квитків від 650 гривень. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Alyona Alyona (6 грудня, Київ, HC Hall)

Ще одна гучна подія 6 грудня в Києві – великий сольний концерт української реп-виконавиці Alyona Alyona. За останній рік співачка з гострими текстами і чіпляючими бітами встигла завоювати любов не тільки української публіки (згадайте хоча б її перший сольний концерт у червні), але і прославитися за межами країни. Впливові музичні видання встигли включити Alyona Alyona до списків найбільш багатообіцяючих новачків Європи, а у вересні 2019 року вона отримала престижну нагороду Anchor Aword від журі міжнародного фестивалю Reeperbahn в німецькому Гамбурзі.

Варто відзначити, що наприкінці листопада 2019 року Alyona Alyona встигла порадувати публіку новим міні-альбомом «В хаті МА», другим за рік після гучної платівки «Пушка». Тож на концерті 6 грудня можна очікувати не тільки вже відомих хітів, але і свіжий матеріал. Початок о 20:00, вартість квитків від 449 гривень. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Вагоновожатые (15 грудня, Київ, Bel etage)

Електро-рок-група «Вагоновожатые», мабуть, є одним з кращих концертних колективів в Україні. Їхні виступи завжди супроводжуються неймовірною енергетикою, здатною розворушити навіть найбільш ледачого слухача. І при всьому цьому «Вагоновожатые» - це якісний андеграунд з глибокими текстами, теми яких близькі багатьом сучасним українцям.

Нова програма «Вагоновожатых» називається «Презентація», однак чим же гурт збирається дивувати публіку цьорого разу, поки тримається в секреті. Початок о 19:00, вартість квитків від 350 гривень. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

НАОНІ – Різдво (23 грудня, Київ, Будинок архітектора)

Національний оркестр народних інструментів (НАОНІ) – той рідкісний випадок, коли народне зуміло йти в ногу з часом і дійсно зацікавило глядачів будь-якого віку. Цього разу  віртуозні академічні музиканти, що грають приблизно на 40 різних народних інструментах, представлять спеціальну різдвяну програму.

Початок о 19:00, вартість квитків від 240 гривень. Ті, хто не встигнуть потрапити на концерт 23 грудня, зможуть зробити це 5 січня. Детальніше можна дізнатися за посиланням. Крім того, 7 січня НАОНІ разом з Олегом Скрипкою в «Палаці Україна» представить спеціальну програму «Щедрик» (квитки від 1050 гривень), а 10 січня – «Новорічні рок-хіти» в столичному Будинку офіцерів ЗСУ (ціни від 250 гривень).

Dakh Daughters (6-7 січня, Київ, Carribean Club)

Українське фрік-кабаре Dakh Daughters, кожен виступ яких – це неймовірна суміш музичного концерту і театральної вистави, порадує столичну публіку під Різдво 2020 року відразу два вечори поспіль. Початок о 19:00, вартість квитків від 250 гривень. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Five Finger Death Punch (14 січня, Київ, Палац спорту)

Підбадьорити українську публіку після тривалих свят візьметься американський грув-метал-гурт Five Finger Death Punch. Всесвітньо визнані «монстри» жанру представлять у Києві старі добрі хіти і, ймовірно, порадують свіжим матеріалом – в 2019 році група заявляла про активну роботу над новим альбомом.

Заїдуть Five Finger Death Punch в Україну в рамках зимового європейського туру, який відкриє саме київський концерт. Початок о 19:00, вартість квитків від 790 гривень. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Jacob Banks (22 січня, Київ, Atlas)

Одним з перших цікавих іноземних «привозів» 2020 року також стане виступ британського соул-виконавця Джейкоба Бенкса, який представить українській публіці свій альбом Village, випущений наприкінці 2018 року. Музикант, родом з Нігерії, підкорює публіку у першу чергу своїм вокалом, чуттєвим і глибоким, а ще – дуже щирим виконанням. Початок о 19:00, вартість квитків від 790 гривень. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Bob Moses (7 лютого, Київ, Bel etage)

Канадський електронний дует Bob Moses стрімко набув популярність в 2015 році, коли вийшов їх дебютний альбом Days Gone By, а пісня Tearing Me Up навіть отримала номінацію на Греммі. Восени 2018 року гурт випустив свій другий лонгплей Battle Lines, який проклав їм шлях на найбільші фестивалі світу, включаючи Glastonbury, Coachella і Lollapalooza.

Тепер і українській публіці випаде шанс ближче познайомитися з Bob Moses. Початок о 20:00, вартість квитків від 799 гривень. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Tommy Cash (27 лютого, Київ, Atlas)

Естонський бунтар Томмі Кеш знову готується підірвати українську публіку. Ексцентричний виконавець, мабуть, на сьогоднішній день є найпопулярнішим репером країн Балтії. У своїх піснях він часом шокує, але одночасно висміює пережитки пострадянського табору і проповідує свободу.

Концерти Tommy Cash – це завжди яскраво, зухвало і неймовірно енергійно. Початок о 19:00, вартість квитків від 500 гривень. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Головні кінопрем'єри зими 2019-2020

Зима – це традиційно пора масових походів в кінотеатри. По-перше, на вулиці холодно, по-друге, багато додаткових вихідних і знакових дат. Тож цілком прогнозовано прокатники не втрачають можливості цим скористатися, пропонуючи кіноглядачам прем'єри на будь-який смак.

Чорний ворон (Україна, 2019)

В перший прокатний тиждень зими в кінотеатрах стартує показ історичної драми-екшна «Чорний ворон» за однойменним романом-бестселером українського письменника Василя Шкляра. Фільм розповідає історію життя і кохання Івана на прізвисько Ворон, який став учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки у 20-х роках 20 століття. Одвічне прагнення українців до волі не дає головному героєві залишатися осторонь важливих подій, які розгортаються в його селі, тож він жертвує спокоєм і сімейним затишком, починаючи відчайдушну боротьбу за незалежність рідної землі. Головні ролі у фільмі виконали Тарас Цимбалюк, Олексій Тритенко, Наталія Сумська та інші. В кінотеатрах з 5 грудня 2019 року.

Вартові Арктики / Arctic Justice (США, 2019)

Найменших глядачів на початку грудня порадує анімаційний фільм «Вартові Арктики», який багатьом може нагадати за графікою і основною ідеєю успішний «Звірополіс». Головні герої мультфільму – песець, білий ведмідь, альбатрос, пара видр, лисиця та інші полярні мешканці мають зашкодити злому генію Отто фон Моржусу, який вирішив розтопити полярні льоди. В кінотеатрах з 5 грудня 2019 року.

Ножі наголо / Knives Out (США, 2019)

Також 5 грудня 2019 року в український прокат вийде один з найбільш очікуваних фільмів року – «Ножі наголо». Це захоплюючий детектив з добротним гумором, в якому є все для чудового вечора – зірковий акторський склад (Деніел Крейг, Кріс Еванс, Джеймі Лі Кертіс, Тоні Коллетт, Крістофер Пламмер та інші), загадкове вбивство у великому особняку прямо посеред свята і цілий клубок сімейних інтриг.

Єврофест: кіно для кожного

З 5 по 11 грудня 2019 року в Києві пройде фестиваль «Єврофест: кіно для кожного», в рамках якого українському глядачеві покажуть 8 європейських кінохітів, так або інакше пов'язаних з головною метою фестивалю - підвищенням толерантності та рівності в українському суспільстві, а також розширенням можливостей дозвілля для людей з інвалідністю. Примітно, що частину фільмів покажуть з тифлокоментарем (додаткова аудіодоріжка, яка пояснює, що відбувається в сценах фільму, для людей з порушенням зору) і адаптованим субтитруванням (текстова доріжка, що супроводжує фільм написами в нижній частині екрану для людей з порушенням слуху). З повним списком фільмів в програмі Єврофесту можна ознайомитися за посиланням.

Джуманджі: Наступний рівень / Jumanji: The Next Level (США, 2019)

У 2017 році на екрани вийшов пригодницький фільм «Джуманджі: Поклик джунглів» - продовження однойменного хіта 90-х. І, судячи з усього, голлівудські продюсери настільки надихнулися результатом перезапуску (касові збори в 10 разів перевищили бюджет фільму), що на кінець 2019 року підготували продовження франшизи. Як і в картині 2017 року, головні ролі дісталися Дуейну Джонсону, Кевіну Харту, Джеку Блеку і Карен Гіллан. Також акторський склад поповнили такі кінолегенди, як Денні Де Віто і Денні Гловер. В кінотеатрах з 12 грудня 2019 року.

Малюк Джо / Little Joe (Великобританія, Німеччина, Австрія, 2019)

Також 12 грудня 2019 року в український кінопрокат виходить фантастична драма «Малюк Джо». За сюжетом, вчені-ботаніки винайшли диво-квітку, здатну лікувати від депресії і підвищувати настрій. Однак потім щось пішло не так. Фільм боровся за головний приз Каннського кінофестивалю 2019 року, а виконавицю головної ролі Емілі Бічем журі визнало найкращою актрисою. Компанію на знімальному майданчику їй склав британський актор Бен Уішоу.

Війна струмів / The Current War (США, 2017)

19 грудня 2019 року для кіноманів стане днем великих прем'єр. По-перше, в український прокат нарешті вийде американський історико-біографічний фільм «Війна струмів», у центрі сюжету якого – протистояння між «електричними титанами» Томасом Едісоном, Джорджем Вестінгаузом і Ніколою Теслою. Фільм з Бенедиктом Камбербетчем, Майклом Шенноном і Ніколасом Холтом в головних ролях вперше показали ще в 2017 році, однак на тлі скандалу з співвласником The Weinstein Company Харві Вайнштейном, він був знятий з прокату на невизначений термін. Тільки влітку 2019 року вийшов офіційний трейлер картини і стала відома дата його релізу.

Зоряні Війни: Скайвокер. Сходження / Star Wars: The Rise of Skywalker (США, 2019)

Проте чи не головною прем'єрою тижня 19 грудня 2019 року, якщо не всієї зими, стане дев'ята частина кіносаги «Зоряні війни». Фільм має стати завершальним у циклі «Саги Скайвокерів». Саме тут протистояння джедаїв і ситхів досягне апогею, а глядач нарешті отримає відповіді на багато питань з попередніх серій. У головних ролях – Дейзі Рідлі, Адам Драйвер, Джон Бойєга, Оскар Айзек, Марк Хемілл, Керрі Фішер і багато інших.

Кішки / Cats (США, Великобританія, 2019)

Екранізація популярного мюзиклу англійського композитора Ендрю Ллойда Уеббера розроблялася ще в 90-х роках минулого століття, проте лише в 2019 році ці плани вдалося втілити в життя. У центрі сюжету – щорічний котячий бал, під час якого хвостаті зі всього світу розповідають про свою долю. А все з однією метою – довести, що саме ця кішка обрана, а тому гідна потрапити до котячого раю і потім переродитися в новому житті. Фільм являє собою суміш анімації і гри акторів, і саме цей момент викликав найбільше суперечок ще до прем'єри – далеко не всі оцінили, як творцям вдалося «накласти» комп'ютерну графіку на акторів. Так чи інакше, на глядачів чекає яскраве видовище з зірковим акторським складом – Ідріс Ельба, Іен МакКеллен, Тейлор Свіфт, Ребел Уілсон, Джуді Денч, це далеко не повний список гучних імен на афіші. В кінотеатрах з 26 грудня 2019 року.

Щасливого Різдва / Last Christmas (США, Великобританія, 2019)

Також 26 грудня 2019 року на екрани українських кінотеатрів виходить дійсно святковий фільм «Щасливого Різдва». У центрі сюжету дівчина на ім'я Кейт у виконанні «матері драконів» Емілії Кларк, у якої все життя пішло шкереберть. Рік тому на Різдво вона мало не померла, однак одужання не стало для неї «другим шансом» - дівчина навпаки втратила інтерес до життя і тепер просто пливе за течією. Так могло б тривати роками, якщо б їй на шляху не попався хлопець на ім'я Том у виконанні Генрі Голдінга. Його присутність змусила Кейт повірити в себе і піти за своєю мрією.

Дулітл / Dolittle (США, 2020)

Однією з найцікавіших прем'єр початку 2020 року стане пригодницька комедія в жанрі фентезі «Дулітл» з Робертом Дауні-молодшим у головній ролі. У центрі сюжету – ексцентричний лікар-ветеринар Джон Дулітл, який став самітником після смерті дружини. Проте через 7 років йому все ж доведеться залишити свій особняк з екзотичними тваринами і відправитися в неймовірну подорож до міфічного острова в пошуках ліків для юної королеви. В кінотеатрах з 9 січня 2020 року.

Кролик Джоджо / Jojo Rabbit (США, 2019)

16 січня 2020 року в український прокат вийде трагікомедія новозеландського актора і режисера Тайкі Вайтіті (серед його режисерських робіт - «Тор: Рагнарок» і «Реальні упирі»). Події фільму відбуваються під час Другої світової війни. Самотній німецький хлопчик Джоджо «Кролик» Бецлер виявляє, що його мати ховає єврейську дівчинку на горищі. За допомогою свого уявного друга в образі Адольфа Гітлера (роль якого виконує сам Тайка Вайтіті) Джоджо має протистояти своєму сліпому нацизму. Фільм зібрав чудовий акторський склад, у тому числі Скарлетт Йоханссон, Сем Рокуелл, Ребел Уілсон та інші.

Мої думки тихі (Україна, 2019)

Українська трагікомедія «Мої думки тихі» в 2019 році вже встигла засвітитися на домашніх і зарубіжних кінофестивалях, де була схвально оцінена критиками і навіть отримала кілька нагород. У центрі сюжету молодий хлопець Вадим, з суцільною смугою невдач в житті. Головний герой працює звукорежисером і все ще сподівається на великий прорив у кар'єрі. І ось йому представився шанс – треба лише записати звуки закарпатських тварин для створення гри на замовлення канадської компанії. Хлопець розглядає роботу ще й як шанс виїхати з України до «кращого життя», а тому з ентузіазмом занурюється в новий проект. Однак подорож точно не буде легкою, адже в цій подорожі компанію йому вирішила скласти мама, з якою нього досить непрості відносини. В кінотеатрах з 9 січня 2020 року.

Погані хлопці назавжди / Bad Boys for Life (США, 2020)

Мода на сіквели дісталася і до комедійного бойовика 90-х «Погані хлопці» про роботу двох детективів поліції Маямі у виконанні Уілла Сміта і Мартіна Лоуренса. Через майже 20 років колишні напарники перебувають у сварці – один з них пішов на заслужену пенсію, а другий ще працює і переживає кризу середнього віку. Однак минуле наздоганяє героїв і примушує їх об'єднатися знову, щоб вижити. В кінотеатрах з 23 січня 2020 року.

Джентельмени / The Gentlemen (Великобританія, 2020)

Майстер кримінальних комедій Гай Річі («Карти, гроші, два стволи»», «Великий куш», «Рок-н-рольщик») після експериментів з казками «Меч короля Артура» і «Алладін» у 2020 році вирішив повернутися до витоків. 30 січня 2020 року на українські екрани вийде його нова картина «Джентельмени», де мова піде про нелегкі трудові будні наркоторговців. У головних ролях - Чарлі Ханнем, Х'ю Грант, Меттью Макконахі, Колін Фаррелл, Генрі Голдінг, Мішель Докері та інші.

1917 (США, Великобританія, 2019)

Британський режисер Сем Мендес, володар «Оскара» за фільм «Краса по-американськи», на рахунку якого також фільми про Джеймса Бонда «Скайфолл» і «Спектр», цього разу взявся за військову тематику. У фільмі «1917» піде мова про один день з життя двох молодих солдатів, які мають доставити на передову наказ про скасування атаки на Лінію Гінденбурга у практично нездійсненний термін, інакше батальйон з 1600 солдатів потрапить в засідку. У фільмі засвітилося чимало іменитих акторів, серед яких Бенедикт Камбербетч, Колін Ферт, Марк Стронг і Річард Медден. В кінотеатрах з 30 січня 2020 року.

Хижі птахи (І фантастична Харлі Квінн) / Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (США, 2020)

Один з найбільш очікуваних фільмів за коміксами DC «Загін самогубців», що вийшов в 2016 році, в результаті замість захвату глядачів отримав безліч негативних відгуків. Однак кінопродюсери вирішили не здаватися і продовжили франшизу – друга частина «Загону самогубців» має вийти в 2021 році. Більш того, Харлі Квін у виконанні Марго Роббі отримала окремий фільм під назвою «Хижі птахи», який вийде на українські великі екрани вже 6 лютого 2020 року. За сюжетом, дісішні героїні на чолі з Харлі Квін об'єднуються, щоб дати бій ватажку злочинної мафії Готема під псевдонімом Чорна маска, роль якого виконає Юен Макгрегор.

Проти всіх ворогів / Seberg (США, Великобританія, 2019)

13 лютого 2020 року в український кінопрокат вийде картина «Проти всіх ворогів», яка розповість реальну історію актриси Джин Сіберг. Наприкінці 60-х років 20 століття дівчина надавала підтримку руху за рівні права для кольорового населення Америки, та настільки активно, що привернула увагу ФБР і за нею влаштували повномасштабне стеження. Зокрема, розслідувався зв'язок Сіберг з ліворадикальною партією «Чорні пантери», якій вона надавала фінансову допомогу. Головну роль у фільмі виконала Крістен Стюарт, а компанію на знімальному майданчику їй склали Ентоні Макі, Джек о'Коннелл, Вінс Вон, Зазі Бітц та інші.

Їжак Сонік / Sonic the Hedgehog (США, Канада, Японія, 2020)

Анімаційний фільм «Сонік в кіно» в першу чергу змусить поностальгувати тих, чиє дитинство пройшло в 90-х роках, коли була особливо популярна однойменна гра. За сюжетом фільму, персонаж гри Сонік Ікс і команда його друзів повинні будуть протистояти геніальному суперлиходію докторові Еггману, який поставив собі цілком банальну мету – поневолити світ. В кінотеатрах з 13 лютого 2020 року.

Кінгс Мен: Початок / The King's Man (США, Великобританія, 2020)

Також 13 лютого 2020 року в український прокат вийде комедійний бойовик «Кінгс Мен: Початок» – пріквел до серії фільмів Kingsman про секретну організацію шпигунів, що протистоїть лиходіям. У новому фільмі глядачам покажуть, як зароджувалася ця організація в часи Першої світової війни. Головні ролі виконають Харріс Дікінсон, Рейф Файнс, Даніель Брюль, Ріс Іванс, Меттью Гуд, Аарон Тейлор-Джонсон, Джемма Артертон, Том Холландер та інші.

Робота без авторства / Werk ohne Autor (Німеччина, Італія, 2018)

Вперше українському глядачеві показали німецьку драму «Робота без авторства» в рамках Тижня німецького кіно в жовтні 2019 року. Тригодинна картина, номінована в минулому році на премію «Оскар», розповідає історію молодого німецького художника, дитинство якого припало на нацистські роки. Фільм виявився хоч і довгим, однак пролітає на одному диханні. У ньому і боротьба за любов, і пошук творчого я, і трагічні сторінки німецької історії. Головні ролі у фільмі виконали відомі німецькі актори – Том Шилінг, Себастьян Кох, Паула Бір та інші. Режисером картини став Флоріан Хенкель фон Доннерсмарк – автор драматичного трилера «Життя інших» про роботу штазі, що отримав «Оскар» за кращий фільм іноземною мовою у 2007 році. В повноцінний український прокат фільм виходить 20 лютого 2020 року.

Черкаси (Україна, 2019)

Тема російської військової агресії в Криму і на Донбасі прогнозовано швидко увірвалася в український кінопростір і вдихнула нове життя у вітчизняний кінематограф. Цього разу нам покажуть історію, засновану на реальних подіях лютого 2014 року, коли Росія почала окупацію Кримського півострова. Мінний тральщик «Черкаси» разом з іншими українськими кораблями опинилися заблокованими в озері Донузлав. Це історія останнього українського корабля в Криму, який чинив опір і продовжував відважну боротьбу. В кінотеатрах з 27 лютого 2020 року.

Людина-невидимка / The Invisible Man (США, Австралія, 2020)

Майбутній фільм жахів «Людина-невидимка» є вільною осучасненою адаптацією однойменного роману Герберта Уеллса кінця 19 століття. У сучасній версії «Людини-невидимки» мова піде про молоду жінку, яка не змогла витримати відносини з ученим-деспотом і вирішила кинути його, а той у свою чергу покінчив з собою. Спочатку героїні здається, що життя починає налагоджуватися, проте з часом їй починає здаватися, що її бойфренд зовсім не мертвий. В кінотеатрах з 27 лютого 2020 року.

***

Зрозуміло, це далеко не повний перелік цікавих заходів, які приготувала нам зима. Також у столиці й не тільки пройде чимало шоу, вистав та виставок, в тому числі, на різдвяну тематику. Тож не сидіть вдома, а беріть рідних/друзів/дітей і вибирайтеся за порцією культури і розваг!

Марина Григоренко

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся