Що приготувати на Новий рік / фото: shutterstock

Шеф-кухар, кулінарний експерт та співзасновник ресторану української кухні "100 років тому вперед" Євген Клопотенко розповів, яким чином можна скласти недороге й збалансоване меню на новорічний стіл.

Про це він розповів в інтерв’ю УНІАН.

Читайте такожШеф-кухар Клопотенко розповів, яким має бути новорічний святковий стіл

Відео дня

Клопотенко зазначив, що розробив чотири варіанти новорічного меню, які доступні на його сайті та у Facebook. У цих меню, зауважив експерт, усе дуже збалансовано, і треба просто обрати, що більше підходить.

"Наприклад, короп на святковому столі – завжди смачно. Один короп коштує десь сто п’ятдесят гривень. До нього добре підходить фіолетова капуста (десь тридцять гривень). Короп коштує, як курка. Тому можна приготувати курку, по вартості нічого не змінюється. Або скумбрія з овочами (сто-сто двадцять гривень). Фаршировані сиром яйця – універсальна закуска (десь п’ятдесят гривень)", – сказав шеф-кухар.

Крім того, він дав пораду щодо того, на чому можна зекономити. За його словами, "краще з’їсти сорок грамів сиру "брі", аніж сто п'ятдесят "російського".

"Не треба економити, треба просто правильно розпоряджатися коштами. Наприклад, зробити простий гарнір (тушковану фіолетову капусту або печеню з гарбуза та картоплі), але купити дорогу гуску чи шматок червоної риби. Має бути круте щось одне, а інше – це елементи", – пояснив Клопотенко.

Нагадаємо, шеф-кухар, кулінарний експерт та співзасновник ресторану української кухні "100 років тому вперед" Євген Клопотенко розповів, яким чином можна урізноманітнити традиційне новорічне меню.