Меню на Новий рік 2020 - поради Клопотенка / фото: fishki.net

Шеф-кухар, кулінарний експерт та співзасновник ресторану української кухні "100 років тому вперед" Євген Клопотенко порадив, яким чином можна урізноманітнити традиційне новорічне меню.

Про небанальну альтернативу звичним святковим стравам він розповів в інтерв’ю УНІАН.

Читайте такожЩо приготувати на Новий рік 2020 (лонгрід)

Відео дня

Так, на заміну олів’є, без котрого годі й уявити новорічний стіл, Клопотенко пропонує зробити будь-який зовсім інший салат без майонезу. Наприклад, цікавою альтернативою може бути більш корисний салат з хурмою, мандаринами, сиром фета та міксом зелені.

Також шеф-кухар радить вдосконалювати страви.

"Готуєш звичайну курку – натри її імбиром, як ніколи до цього не робив. Мозок запитає: "Так можна було"? Експерименти – це шлях до зміни свідомості та звільнення від нав’язаних речей", – наголосив кулінарний експерт.

Крім того, Клопотенко радить не забувати про своє коріння й готувати на новорічні свята також українські страви.

"Наприклад, я запропонував би приготувати шпундру. Грубо кажучи, це печеня, але з буряком. Буряк, м’ясо, трішки сала та сметани. Якщо взяти трошки пшениці та додати "Кагору", трішки курочки, вийде щось незвичайне, але українське. Правда, схоже на кутю, а буде важкувато їсти кутю на новий рік. Можна зробити коржі з маком", – додав він.

Нагадаємо, шеф-кухар, кулінарний експерт та співзасновник ресторану української кухні "100 років тому вперед" Євген Клопотенко розповів, яким має бути новорічний стіл.