Ми зібрали для вас прості рецепти шарлотки з яблуками, якими неодмінно варто пригостити близьких та друзів.
Шарлотка з яблуками - мабуть, найпростіший у приготуванні, але при цьому неймовірно смачний пиріг.
Вперше щось подібне на шарлотку почали готувати англійці. Однак осучаснили рецепт німці. Саме в їх інтерпретації шарлотка і дійшла до наших днів.
Як і завжди це буває, у кожної господині є свій рецепт цього солодкого пирога. Пропонуємо і Вам вибрати собі відповідний рецепт.
Білки збити з цукром, додати жовтки. Поступово додати борошно з розпушувачем і трохи кориці.
Форму для випічки змастити маслом і присипати борошном. Яблука почистити, порізати пластинками. У форму вилити частину тіста, викласти яблука, зверху залити тістом. Шари можна повторити.
Випікати при 180 градусах 40-60 хвилин. Перші 30 хвилин духовку не відкривати.
Змішати борошно, 2 ч. л. кориці, ванілі і розпушувач. Просіяти. Форму 21 см змастити вершковим маслом, присипати борошном. Яблука очистити, порізати кубиками, полити лимонним соком і алкоголем. Посипати цукром і корицею, перемішати, відставити.
Збити яйця до піни, продовжувати збивати додаючи цукор до збільшення в об'ємі у 2,5-3 рази. У кілька прийомів всипати борошно. У готове тісто ввести 3/4 яблук.
Вилити у форму, зверху розкласти яблука, що залишилися, трохи втиснути. Помістити в духовку на 40-50 хвилин. Випікати при 200 градусах.
Збити яйця з цукром, сіллю, ваніллю, маслом і кефіром. Додати соду і просіяне борошно, збити до однорідного стану.
Форму змастити вершковим маслом, вилити половину тіста, розкласти очищені й порізані скибочками яблука. Залити другою половиною тіста.
Пиріг випікати пиріг при 180-200 градусах близько 30-40 хвилин.
Читайте такожЯк у дитинстві: рецепти смачного сирного печива
Всі інгредієнти для тіста, крім какао, збити блендером. Тісто має вийти густим. Розділити його на дві частини та в одну додати какао.
Половину тіста викласти у змащену маслом і застелену пергаментом форму. Зверху викласти яблука нарізані шматочками. Залити другою частиною тіста.
Випікати близько 30 хвилин при 180 градусах.
Яблука нарізати часточками, можна не очищати, збризнути лимонним соком, щоб не потемніли.
Холодні яйця збити з цукром до збільшення маси у 2 рази. Додати борошно й обережно перемішати.
Форму змастити маслом і посипати сухарями. На дно форми покласти нарізані яблука, залити тісто.
Випікати при 170 градусах близько 50 хвилин.
Випечений пиріг остудити у формі протягом 15-20 хв, потім перевернути на блюдо яблуками вгору. Можна посипати цукровою пудрою.