этот материал доступен на русском

Найсмачніша сирна запіканка – як приготувати

08:11, 26 лютого 2020
Свята
18121 0
Сирна запіканка – рецепти / фото: chefmarket.ru

Сирна запіканка – ніжна, повітряна й корисна страва, від якої в захваті і дорослі, і діти. Вона є ідеальним варіантом для ситного сніданку або легкої вечері.

Особливо смакує цей десерт у поєднанні зі сметаною, медом, згущеним молоком, сиропом або варенням. А для її приготування можна використовувати різноманітні інгредієнти: фрукти, ягоди, цукати та багато інших.

Класична сирна запіканка

Сир – 1 кг

Яйця – 3 великих або 4 дрібних

Цукор – 150 г

Манка – 6 ст. л. + 1 ст. л. для обсипання форми

Масло – 50 г +1 ст. л. для змащування форми

Родзинки – 4 ст. л.

Сіль – дрібка

Ванілін – 1 пакетик (якщо ванільний цукор – 2 пакетики)

Читайте такожЯблучний пиріг: рецепти ніжної й ароматної випічки

Родзинки промити та обсушити. Ввімкнути духовку розігріватися до 180 градусів.

Сир протерти через сито або гарненько збити блендером. Він повинен стати кремоподібною консистенцією.

Відокремити білки від жовтків. У жовтки додати цукор і ванілін. Розтерти жовтки з цукром або збити блендером до побіління суміші.

Додати збиті жовтки до сиру. Висипати всю манку. Гарненько перемішати і відставити суміш на 10 хвилин – за цей час манка набухне. Потім всипати родзинки. Перемішати.

У білки додати сіль і гарненько збити до стійкої піни. Акуратно вмішати ложкою збиті білки в сирну масу. Це слід робити вручну, щоб максимально зберегти пухирці повітря, які зроблять запіканку суфлеподобною.

Маса повинна вийти однорідною й тягучою.

Форму змастити невеликою кількістю м’якого масла. Обсипати змащену форму манкою. Так запіканка не ​​прилипне до стінок, коли буде випікатися.

Вилити в підготовлену форму сирну масу. 

Вершкове масло розтопити. Розподілити по поверхні половину розтопленого вершкового масла.

Накрити запіканку фольгою і відправити у духовку на 30 хвилин. Через цей час зняти фольгу і, не знижуючи температури, випікати запіканку ще 20 хвилин, вона повинна зарум’янитися.

Гарячу запіканку облити рештою масла, наносячи його пензликом. Так скоринка стане м’якою та ароматною.

Після того, як запіканка охолоне нарізати і подавати.

Класична запіканка із сиром / фото: pinterest.com

Запіканка з сиром у мультиварці

Сир – 500 г

Яйця – 5 шт.

Сметана – 100 г

Цукор – 150 г

Манна крупа – 2 ст. л.

Ванілін – дрібка

Сир протерти через сито або блендером. Найкраще брати домашній сир, не сухий і не кислий. Змішати його зі сметаною (або домашнім йогуртом) і манною крупою за допомогою міксера.

4 яйця і 1 білок збити з цукром і ваніліном у густу стійку піну. Додати до сирної маси.

Чашу мультиварки змастити маслом або покласти на дно силіконовий килимок. Акуратно вилити сирну суміш. Жовтком, який залишився, змастити поверхню за допомогою кулінарного пензлика.

Сирна запіканка – як готувати / фото: weheartit.com

Увімкнути режим "Запікання" на 30 хвилин при закритій кришці. Після звукового сигналу кришку не відкриваємо ще хвилин 20-30. Проводимо лопаткою вздовж стінок чаші й виймаємо запіканку з допомогою чаші для варіння на пару.

Подавати сирну запіканку можна з будь-яким варенням або іншою улюбленою поливкою.

Сирна запіканка на крохмалю

Сир – 400 г

Цукор – 5 ст. л.

Яйця – 2 шт.

Крохмаль – 2 ст. л.

Сметана – 3 ст. л.

Ванільний цукор – за смаком

Сіль – за смаком

Олія – 1 ч. л.

Відокремити жовтки від білків. Жовтки відкласти на потім, а до білків додати сіль. Збити білки в пишну піну.

Читайте також"Наполеон": рецепти смачного торта

Сир зі сметаною викласти в миску для тіста.

Сир збити блендером. Якщо немає блендера – пропустити його пару разів через сито, а далі перетирали інгредієнти за допомогою вінчика або силіконової лопатки.

Додати до сиру жовтки і цукор. Перетерти все до однорідності. Додати ванільний цукор і крохмаль. Добре перемішати-перетерти. 

Додайте до сирної суміші збиті білки.

Трішки змастити форму для запіканки олією. Викласти сирну масу в форму і розрівняти.

Випікати у заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах 50 хвилин.

Готовій запіканці дати трохи охолонути-зміцніти у формі, і тільки потім виймати та перекладати на красиве блюдо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Теги: #рецепт