Сирне печиво / Фото: pixabay.com

Сирне печиво неодмінно асоціюється з дитинством. Його вершковий смак знайомий практично кожному. Турботливі бабусі і мами печуть його своїм домашнім вже не один десяток років. Пропонуємо Вам кілька рецептів цього печива. Пригостіть своїх діток і самі згадайте як це смачно.

Читайте такожРецепти смачних салатів зі свіжими та консервованими грибами

Сирне печиво "Гусячі лапки"

Маргарин - 250 г

Відео дня

Сир - 500г

Яйце - 1 шт

борошно - 2-3 склянки залежно від вологості сиру

Сода з оцтом - 1/4 ч. л.

Маргарин розтопити, додати сир, борошно, яйця і соду, перемішати та поставити в холодильник на годину.

З охолодженого тіста скачати невеликі кульки. Кожну кульку розкачати, з одного боку занурити в цукор, скласти навпіл і знову однією стороною в цукор, скласти навпіл - виходить листковий трикутник. Верхівку теж занурити в цукор. Нижньою стороною викласти печиво на деко. Випікати 20-30 хвилин при 200 градусах.

Сирне печиво / Фото: vkuso.ru

Сирне печиво з варенням

400 г кисломолочного сиру

1 пачка маргарину

300-400 г борошна

сода з оцтом - 1/4 ч. л.

густе варення або джем

У сир додати соду, погашену оцтом, маргарин і борошно. Тісто не повинно липнути до рук. Розкачати тісто, розрізати його на сегменти. На кожен трикутник покласти начинку і скрутити рулетиком. Випікати при 180 градусах до готовності.

Читайте також"П'єр яна вишня": рецепти улюбленого торта для дітей та дорослих

Сирне печиво "Сердечка"

сир - 200 г

яйця - 2 шт

цукор - 1 склянка

борошно - 2 склянки

маргарин - 70 г

розпушувач - 1 ч. ложка

Всі інгредієнти повинні бути холодними. Змішати до однорідності, сильно не вимішувати і не забивати борошном, тісто не повинно липнути до рук. З тіста зліпити невеликі кульки, кожну кульку розкачати в джгут і з нього сформувати сердечко. Випікати на присипаному борошном деку при 180 градусах до зарум'янювання.

Сирне печиво / Фото: pixabay.com

Сирне печиво "Трояндочки"

200 г сиру

200 г вершкового масла

1ч.л соди (погасити оцтом)

3 склянки борошна

цукор

кориця

Читайте такожДля вдалої до п'ятниці: найкращі рецепти алкогольних коктейлів, які легко приготувати на кухні та в офісі

Розтопити масло, додати сир, соду, борошно, все перемішати. Розкачати пласт, посипати його цукром і корицею.

Тісто скрутити в рулет і нарізати кружечками. Кожен міні-рулетик трохи розправити руками та випікати при 180 градусах до готовності.

Сирне печиво "Просте"

250 г борошна

250 г кисломолочного сиру

250 г маргарину

цукор

З борошна, сиру і маргарину замісити туге тісто. Розкачати його в пласт, формочкою вирізати форму. Один бік печива занурити в цукор. Випікати на листі, покритому пергаментом, до готовності.

Сирне печиво / Фото: pixabay.com

Сирне печиво з яблуками

Сир - 200 г

Цукор - 100 г

Масло вершкове розм'якшене вершкове - 150 г

Яйце - 1 шт.

Борошно - 2-2,5 склянки

Ванільний цукор - 1 пак.

Розпушувач - 1 ст. л.

Начинка:

Яблука 3-4 шт

Повидло або джем  -5 ст. л.

Яйце для змащування

Змішати сир з цукром, ванільним цукром і вершковим маслом. Борошно з'єднати з розпушувачем, викласти в основну масу і ретельно перемішати. Тісто повинне вийти м'яким. Тісто розділити на дві частини і тонко розкачати кожну (товщиною близько 3-5 мм). За допомогою склянки вирізати кола діаметром близько 5 см.

Яблука очистити, видалити серцевину і нарізати кружальцями товщиною близько 4-5 мм. На кружальце тіста покласти колечко яблука, а в серединку – половину чайної ложки джему або повидла. Накрити другим кружечком тіста і заліпити краї. Печиво змастити яйцем.

Випікати при 200 градусах близько 20 хвилин.