
Сирне печиво неодмінно асоціюється з дитинством. Його вершковий смак знайомий практично кожному. Турботливі бабусі і мами печуть його своїм домашнім вже не один десяток років. Пропонуємо Вам кілька рецептів цього печива. Пригостіть своїх діток і самі згадайте як це смачно.
Сирне печиво "Гусячі лапки"
Маргарин - 250 г
Сир - 500г
Яйце - 1 шт
борошно - 2-3 склянки залежно від вологості сиру
Сода з оцтом - 1/4 ч. л.
Маргарин розтопити, додати сир, борошно, яйця і соду, перемішати та поставити в холодильник на годину.
З охолодженого тіста скачати невеликі кульки. Кожну кульку розкачати, з одного боку занурити в цукор, скласти навпіл і знову однією стороною в цукор, скласти навпіл - виходить листковий трикутник. Верхівку теж занурити в цукор. Нижньою стороною викласти печиво на деко. Випікати 20-30 хвилин при 200 градусах.

Сирне печиво з варенням
400 г кисломолочного сиру
1 пачка маргарину
300-400 г борошна
сода з оцтом - 1/4 ч. л.
густе варення або джем
У сир додати соду, погашену оцтом, маргарин і борошно. Тісто не повинно липнути до рук. Розкачати тісто, розрізати його на сегменти. На кожен трикутник покласти начинку і скрутити рулетиком. Випікати при 180 градусах до готовності.
Читайте також"П'єр яна вишня": рецепти улюбленого торта для дітей та дорослих
Сирне печиво "Сердечка"
сир - 200 г
яйця - 2 шт
цукор - 1 склянка
борошно - 2 склянки
маргарин - 70 г
розпушувач - 1 ч. ложка
Всі інгредієнти повинні бути холодними. Змішати до однорідності, сильно не вимішувати і не забивати борошном, тісто не повинно липнути до рук. З тіста зліпити невеликі кульки, кожну кульку розкачати в джгут і з нього сформувати сердечко. Випікати на присипаному борошном деку при 180 градусах до зарум'янювання.

Сирне печиво "Трояндочки"
200 г сиру
200 г вершкового масла
1ч.л соди (погасити оцтом)
3 склянки борошна
цукор
кориця
Розтопити масло, додати сир, соду, борошно, все перемішати. Розкачати пласт, посипати його цукром і корицею.
Тісто скрутити в рулет і нарізати кружечками. Кожен міні-рулетик трохи розправити руками та випікати при 180 градусах до готовності.
Сирне печиво "Просте"
250 г борошна
250 г кисломолочного сиру
250 г маргарину
цукор
З борошна, сиру і маргарину замісити туге тісто. Розкачати його в пласт, формочкою вирізати форму. Один бік печива занурити в цукор. Випікати на листі, покритому пергаментом, до готовності.

Сирне печиво з яблуками
Сир - 200 г
Цукор - 100 г
Масло вершкове розм'якшене вершкове - 150 г
Яйце - 1 шт.
Борошно - 2-2,5 склянки
Ванільний цукор - 1 пак.
Розпушувач - 1 ст. л.
Начинка:
Яблука 3-4 шт
Повидло або джем -5 ст. л.
Яйце для змащування
Змішати сир з цукром, ванільним цукром і вершковим маслом. Борошно з'єднати з розпушувачем, викласти в основну масу і ретельно перемішати. Тісто повинне вийти м'яким. Тісто розділити на дві частини і тонко розкачати кожну (товщиною близько 3-5 мм). За допомогою склянки вирізати кола діаметром близько 5 см.
Яблука очистити, видалити серцевину і нарізати кружальцями товщиною близько 4-5 мм. На кружальце тіста покласти колечко яблука, а в серединку – половину чайної ложки джему або повидла. Накрити другим кружечком тіста і заліпити краї. Печиво змастити яйцем.
Випікати при 200 градусах близько 20 хвилин.