Коли Батьківська субота 2021 / фото ua.depositphotos.com

Під час Великого посту щорічно відзначаються особливі дні шанування померлих рідних, які називають Батьківськими суботами. У 2021 році вони пройдуть 27 березня, 3 квітня і 10 квітня. У ці дні віруючі поминають померлих рідних, але в першу чергу - батьків.

Як поминають померлих у батьківську суботу

Батьківська субота об'єднує людей у скорботі за покійними. У цей день потрібно сходити до церкви і поставити свічку за померлих рідних і близьких. В першу чергу шанують пам'ять батьків. Також читають молитву за упокій душі загиблого. 

Також записку з іменами загиблих можна передати священику, щоб він теж помолився за їхні душі. Після відвідування церкви можна також з'їздити на кладовище, хоча це не обов'язково. Там прибирають могили рідних, приносять свіжі квіти і лагодять огорожу.

Відео дня

Читайте такожКоли Великдень у 2021 році: дата великого християнського святаУвечері сім'я збирається за поминальною трапезою і згадує покійних. У центр столу ставлять свічку. Не забувайте що стіл в цей день повинен містити пісні страви, адже Великий піст ще триває. Від алкоголю сьогодні також потрібно утримуватися.

Що не можна робити сьогодні

  • Не можна в цей ображати і лаяти покійних.
  • Не можна сваритися, конфліктувати і скандалити.
  • Заборонено влаштовувати пишні застілля і бурхливо веселитися.
  • На кладовищі не варто залишати алкоголь в чарках біля могил.

Вам також може бути цікаво: