Успенський піст 2022 - весілля і звичаї / depositphotos.com

Згідно з церковними канонами, коли дві людини вирішують створити любовний союз, їх шлюб заключається не тільки в РАГСі, а й на небесах. Однак, для того, щоб таїнство пройшло вдало, важливо дотримуватися певних правил, інакше, новоспечена сім'я прирікає себе на невдачі. УНІАН з'ясував, чому не можна грати весілля в піст і в які дні краще це зробити.

Раніше ми складали докладний місячний календар на серпень 2022, щоб ви могли планувати свої справи на вдалі дати.

Чому не можна грати весілля в серпні - основні причини

Успенський піст 2022 буде тривати з 14 по 28 серпня - у цей період православні віруючі повністю віддають себе Богу. Люди обмежують себе в їжі і діях, а також моляться, щоб очистити душу.

Відео дня

Згідно з Біблією, Пресвята Діва Марія два тижні готувала себе до іншого життя. Дні і ночі вона проводила в молитві за тих, хто потребує допомоги, і повністю відмовилася від мирських задоволень. Так само точно повинні чинити і християни зараз - якщо ви порушуєте заборону, то святі сприймають це, як образу, і можуть покарати вас за неповагу до них.

Тому, якщо ви хочете одружитися саме в серпні, то краще зробити це або до 14 числа, або після 28. Раніше УНІАН складав докладний календар весіль на 2022 рік і розповідав, як називаються річниці весіль, а також які подарунки будуть найбільш вдалими в ці дати.

У церковному календарі існує кілька днів, коли закоханим не можна розписуватися:

  • у вівторок, четвер і суботу протягом усього року, а вінчатися можна тільки в неділю;
  • під час Великого, Різдвяного, Успенського, а також Петропавлівського постів;
  • на Святки;
  • у період Седмиць - Мясопустного, Великоднього і Сирного тижнів;
  • напередодні великих церковних свят.

Для того, щоб ви випадково не запланували торжество на заборонений день, ми пропонуємо православний календар на серпень 2022, де вказані всі найважливіші дати місяця.

Якщо все-таки вийшло так, що церемонію ви не можете призначити на нейтральний день, то на святковому столі обов'язково повинні бути пісні страви, а запрошені гості і ви повинні помолитися святій Богородиці, попросити у неї вибачення і благополуччя для своєї сім'ї.

Вас також можуть зацікавити новини: