Міжнародний день стоматолога 2022 / ua.depositphotos.com

Це свято приурочене до Дня пам'яті святої Аполлонії - християнки, яка постраждала за свою віру. Православні звертаються до мучениці, якщо у них болять зуби. Кажуть, що зцілення відбувається практично моментально. УНІАН розповість, як у День стоматолога 2022 привітати свого дантиста.

Нагадаємо, що 25 липня відзначається День зубного техніка.

Міжнародний день стоматолога - цікаві факти про професію

Стоматологія вважається однією з найдавніших галузей медицини. Археологами була виявлена перша бормашина, яка використовувалася ще 9 тисяч років тому. Дослідники помітили, що на останках зубів людей, що жили в той час, присутні отвори ідеального діаметру. У деяких випадках просвердлені були навіть корінні зуби, причому, з внутрішньої сторони щелепи.

Відео дня

У XI столітті з'явилися перші трактати про захворювання порожнини рота, рекомендації по догляду за зубами і відомості про прорізуванні зубів. У XVI столітті - перші хірургічні інструменти для видалення зубів. Основоположником стоматології, як професії, став П'єр Фошар. Він опублікував свою працю - керівництво по лікуванню зубів. Але справжній прорив трапився в XIX столітті, коли з'явилася перша бормашина і зуболікарське крісло. Тоді ж світ став готувати перших дантистів.

Читайте також9 лютого: народне свято, прикмети погоди і головні заборони дняЗавдяки розвитку технологій зараз стоматологія вирішує величезну кількість проблем із зубами, а процедури по догляду за ними стають все менш і менш болючими. Свято 9 лютого - відмінний привід привітати свого дантиста і подякувати йому за вашу красиву посмішку.

З Днем стоматолога 2022 - привітання та листівки

Привітання зі святом / bipbap.ru

Вітаю з Міжнародним днем стоматолога. Бажаю, щоб на емалі щастя не було карієсу. Бажаю, щоб кожен пацієнт йшов від Вас здоровим і веселим. Бажаю сліпучої посмішки і масу задоволень у житті. Бажаю високої зарплати і білосніжної репутації!

З Днем стоматолога - листівки / bipbap.ru

Вітаю з професійним святом приборкувача карієсу і володаря пломб! Бажаю успіхів, інноваційних методів роботи, вдячних і білосніжних посмішок пацієнтів. Нехай робота приносить задоволення - від діяльності, доходу і колективу!

***

Бути стоматологом не просто,

Завжди у вас роботи багато!

Частенько вас бояться дорослі,

Але знають: доктор ви від Бога!

Добра бажаю вам у ваше свято,

Посмішок, радісних моментів,

Простого, щирого щастя

І найкращих пацієнтів!

Як привітати стоматолога / bipbap.ru

Вітаю з Міжнародним днем стоматолога! Бажаю, щоб твоя майстерність приносила людям радість і здоров'я. Нехай тебе скрізь зустрічають щасливі посмішки і веселі обличчя. Бажаю терпіння, витримки і відмінного здоров'я!

***

Вітаю тебе з Днем стоматолога від щирого серця! Бажаю тобі завжди відмінно виконувати свою роботу і радувати пацієнтів красивими посмішками! Нехай зарплата тебе тільки радує, а кожен день дарує нові можливості і блискучі успіхи!

Привітання з Днем стоматолога / bipbap.ru

Дорогі наші творці красивих і щасливих посмішок, наші диво-лікарі-стоматологи! Хочеться привітати вас з вашим професійним днем і побажати Вам міцного здоров'я, моральних і фізичних сил, терпіння, удачі і професіоналізму. Щоб ваші клієнти вас любили, цінували, довіряли і поважали, і анітрохи не боялися.

***

Бажаємо благополуччя і достатку, уваги та чуйності до кожного. Нехай завдяки Вашим працям і вмілим рукам, на обличчях людей виблискує красива посмішка, яка заряджає теплом і добротою, дарує натхнення і відмінний настрій. З днем стоматолога!

Вірші та листівки до свята / bipbap.ru

Вітаю вас з професійним святом, дорогі і шановні лікарі-стоматологи! Спасибі вам за благородну і важливу роботу - дарувати світу красиві, сяючі посмішки людей! Нехай ваше життя буде завжди наповнене позитивом, вдячністю клієнтів. Здоров'я вам і удачі, миру і благополуччя!

Теплі побажання стоматолога / bipbap.ru

Вас також можуть зацікавити новини: