Таке частування готують із різноманітних грибів – як зі свіжих, так і з сушених або заморожених.
Грибний суп – це дуже смачна перша страва. Вона зробить кожен день святом!
Читайте такожСмачні та пухкі галушки: як приготувати колоритну страву
Грибний суп має багатогранний смак і насичений аромат. Він особливо смачний з білими грибами, але можна використовувати будь-які інші – печериці, боровики, підберезники, опеньки, гливи.
Влітку і восени таке частування готують зі свіжих грибів, а в холодну пору року – із маринованих, сушених та заморожених (страва виходить не менш смачною). Такий суп може бути пісним або м’ясним. У нього додають сир, вершки, перловку або вермішель.
Якщо гриби великі, їх треба порізати. У киплячу воду (3-3,5 л) додати гриби. Посолити та поперчити. Варити протягом 15-20 хвилин. Свіжі гриби треба варити довше.
Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на дрібній тертці. Картоплю почистити та нарізати кубиками або брусочками. Додати картоплю в каструлю й варити протягом 7-10 хвилин. Потім додати цибулю та моркву. Варити до готовності картоплі.
В кінці приготування додати лавровий лист (через 15 хвилин його треба вийняти з супу). Якщо необхідно, досолити. Під час подачі посипати зеленню.
Свіжі гриби помити, почистити та порізати. Тим часом нагріти велику сковорідку на середньому вогні.
Для приготування засмажки змішати оливкову та 1 ст. л вершкового масла. Дрібно порізати цибулю та моркву і покласти в посудину. Додати гриби, кмин, сіль і перець й обсмажувати 15 хвилин, поки овочі та гриби не стануть м’якими.
Додати 6 ст. холодної води, довести до кипіння й потім, зменшивши вогонь, варити 30 хвилин. Має вийти близько 4,5 стакани бульйону. Перелити бульйон у миску.
У сковороду покласти решту вершкове масло. Порізати зелену цибулю й обсмажувати близько 10 хвилин до золотистого кольору. Додати борошно і смажити, помішуючи, протягом 1 хвилини. Влити вино й ретельно розмішувати 1 хвилину. Влити грибний бульйон, посолити й поперчити, можна додати ще кмину за смаком.
Бульйон потрібно довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 15 хвилин. У кінці додати вершки та дрібно нарізану петрушку. Подавати суп на стіл слід гарячим.
Нарізати й потім підсмажити печериці разом із цибулею в оливковій олії.
2-2,5 літри води закип’ятити, потім розчинити у ній плавлений сир, посолити. Дати покипіти дві хвилини й покласти гриби з цибулею.
Подавати грибний суп з сиром разом із рубаною зеленню.
Картоплю, цибулю та моркву почистити. Картоплю нарізати середніми шматочками, а моркву – довільними шматочками або натерти на крупній тертці.
Читайте такожСоковиті та ароматні тефтелі: як приготувати ситну страву
Цибулю нарізати невеликими шматочками. Печериці нарізати середніми шматочками.
У сковороді розігріти олію, викласти нарізані овочі й смажити 10 хвилин, періодично помішуючи. Перекласти овочі в каструлю, влити 1,5 л теплої води та варити на помірному вогні 25-30 хвилин.
Потім додати в каструлю вершковий сир. Влити вершки, додати сіль, чорний мелений перець та сушений часник. Перемішати й варити суп ще 7-8 хвилин.
Збити суп за допомогою блендера. Скуштувати суп, відрегулювати смак і подавати до столу. Для цього розлити сирний крем-суп з грибами по тарілках, за бажання прикрасити свіжою зеленню. Подавати суп до столу можна з сухариками й окремо підсмаженими грибами.