Серед найрейтинговіших торішніх стрічок Netflix є українська картина / фото pixabay.com

Уже тривалий час серіали Netflix (американська компанія "Нетфлікс") для чималої кількості людей є невіддільною частиною життя, - їх дивляться "запоями", наприклад, з вечора і до раннього ранку. Минулого року компанія потішила шанувальників виходом цілої низки стрічок різної тематики, тож, напевно, кожен зможе підібрати щось для себе.

УНІАН зібрав найкращі серіали від Netflix 2023 року за рейтингом IMDb. У топі лідерів опинився український фільм, сюжет якого багатьом громадянам України може здатися дуже близьким. Серед лідерів найбільше драм і трилерів, а також є одна комедія.

Найкраще зі свіжого на Netflix - серіали топ-5

Перше місце посів екшн Bloodhounds ("Бладхаунди"), його рейтинг IMDb 8.1 з 10.

Відео дня

Фільм призначений для аудиторії, вік якої перевищує 16 років. У центрі уваги молоді боксери, які вирішили об'єднатися з доброзичливим лихварем. Мета героїв - розправитися з безжальним лихварем, жертвами якого є фінансово зневірені люди.

На другому місці розташувалася комедія Beef ("Сварка", 16+) - IMDb 8.0.

Сюжет розгортається на основі інциденту на дорозі, який виник між незнайомими раніше нереалізованим бізнесменом і невдачливим підрядником. Саме цей випадок розпалив між незнайомцями ворожнечу, яка підсвітила їхні "чорні" сторони.

Є й серіали "Нетфлікс", які поділили 3 місце в топі.

На третьому місці драма Those Who Stayed ("Перші дні") - IMDb 7.9. У центрі уваги життя мешканців Києва, які залишилися в столиці України після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Автори стрічки зазначили, що показали життя звичайних людей, які опинилися в страшних умовах, але зберегли людяність, віру в майбутнє і любов до близьких. Якщо ви любите дивитися серіали зі зворушливим сюжетом - тоді ця стрічка для вас.

iFrame

Також третє місце посів хоррор The Fall of the House of Usher ("Падіння будинку Ашерів") - IMDb 7.9. Цю стрічку рекомендують дивитися людям, яким уже є 18 років. У центрі уваги нещадні брати та сестри, які будують власну сімейну династію. Але династія почала руйнуватися - їхні спадкоємці почали один за одним помирати таємничим чином.

iFrame

Остання стрічка може припасти до душі тим, хто любить "полоскотати" свої нерви.

Ще деякі серіали 2023-го одночасно посіли 4 місце.

На четвертому місці трилер The Night Agent ("Нічний агент", 16+) - IMDb 7.5. У центрі уваги пильний агент Федеральної служби безпеки США, який виявився залученим у смертоносну змову за участю крота в резиденції американського президента. Вам може здатися, що є серіали онлайн схожі, проте ця стрічка може вас здивувати.

Четверте місце також у драми All the Light We Cannot See ("Все невидиме нам світло", 16+) - IMDb 7.5. Стрічка створена на підґрунті книги американського письменника Ентоні Дорра, за яку він отримав Пулітцерівську премію. Сюжет вибудовується на випадковій зустрічі в останні дні Другої світової сліпої дівчини-француженки та німецького солдата. Якщо ви любите фільми про Другу світову, тоді вам ця картина може сподобатися.

Крім того, деякі серіали "Нетфлікс" 2023 року поділили 5 місце.

На п'ятому місці драма Bodies ("Тіла") - IMDb 7.3. На кону майбутнє Великої Британії. Чотирьом детективам потрібно розкрити злочин, який змінив хід історії.

iFrame

Ще п'яте місце посів трилер Dear Child ("Миле дитя", 16+) - IMDb 7.3. З'явилася загадкова жінка, яка змогла втекти від жорстокого викрадача. Після цього слідчий повернувся до справи про зникнення, яке не було розкрито ще 13 років тому.

iFrame

Подивитися серіали, топ яких ми склали, можна на офіційному сайті компанії.

Раніше УНІАН зібрав головні серіали травня 2024 року, серед них, зокрема, опинилися кілька прем'єр від Netflix - чорна комедія "Бодкін" і драма "Справжній чоловік".

Вас також можуть зацікавити новини: